Hlavní obsah

Hradec Králové se s českým reprezentantem dohodl na smírném řešení sporu

Praha

Hokejový Hradec Králové uzavřel dohodu o narovnání se svým někdejším útočníkem Rudolfem Červeným. Z ní rovněž vyplývá zpětvzetí žaloby podané proti rozhodnutí smírčí komise hokejového svazu ze 12. března letošního roku, kterým byla východočeskému klubu uložena povinnost uhradit spornou částku z hráčské smlouvy. Vedení Českého hokeje o dohodě informoval právní zástupce klubu Mountfield HK.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Červený v dresu České hokejové reprezentace.

Článek

„V podobných případech vždy upřednostňujeme, pokud se klub s hráčem v rámci platných pravidel domluví na vzájemně přijatelném kompromisu. Řády takový postup umožňují a jsem rád, že toho obě strany využily," ocenil přístup obou stran ke smírnému řešení sporu prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Třicetiletý Červený na konci ledna přestoupil z Hradce Králové do brněnské Komety. Prezident královehradeckého klubu Miroslav Schön tehdy uvedl, že majitel 16 reprezentačních startů nesplnil v Mountfieldu očekávání, když podle klubu nebyl poměr cena/výkon v rovnováze.

„Proto se vedení několikrát s Rudou, a poté i s jeho agentem sešlo, aby společně našli kompromisní řešení v motivační úpravě platu. Bohužel Ruda neprojevil sebemenší sebereflexi," řekl Schön na přelomu ledna a února.

„Mrzí mne, že k dohodě došlo až poté, co o věci ve prospěch hráče rozhodla smírčí komise. Naše strana přitom o smírné řešení a nalezení kompromisu usilovala už dlouho předtím, avšak marně," říká prezident Hráčské asociace (CAIHP) Libor Zbořil s tím, že rozhodnutí smírčí komise v této záležitosti se dá označit za průlomové, když jednou provždy nastavilo pravidla pro situace, kdy klub chce krátit hráči smluvní odměny po mnoha měsících zpětně za celé období.

„Důležité také je, že Ruda do té doby neměl žádnou informaci o nesplnění testů. O to větším překvapením pro něj bylo, když klub přistoupil ke zpětnému krácení odměn až ve chvíli, kdy probíhala jednání o jeho novém angažmá," dodal Zbořil.

V nadcházející sezoně bude Červený hrát ve finské nejvyšší lize za tým Pelicans Lahti, s nímž podepsal roční kontrakt.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec