Hlavní obsah

Slavia se vrátila do čela, Třinci nestačil ani Polákův hattrick

PRAHA

Hokejisté Slavie se po jednozápasové pauze vrátili na čelo tabulky, když v utkání 50. kola zdolali Třinec 5:4. Na výhru se ale Pražané pořádně nadřeli, zápas podprůměrné úrovně rozhodl v 56. minutě Červenka. Ocelářům na body nestačil ani hattrick Vojtěcha Poláka, před závěrečnými dvěma koly tak nadále zůstávají na desáté příčce, která ještě zaručuje účast v předkole play-off.

Článek
Fotogalerie

Už po necelé půl minutě hry se dostal za hostující obranu Hruška, Vojtek si ale i s přispěním faulujícího Výtiska připsal první důležitý zákrok. Třinec poprvé zahrozil při přesilovce ve čtvrté minutě a hned šel do vedení. Peterek našel pasem přes brankoviště Poláka, který Furcha nadvakrát prostřelil.

To ale bylo na dlouho dobu vše, hra upadla do hlubokého podprůměru, přítomné diváky při pohledu na led musely bolet oči. Jedinou výjimkou snad byla snaha Micky, ani z jedné ze svých třech dorážek Vojtka nepřelstil. V poslední pětiminutovce první třetiny ovšem přišly brankové hody. Kadlec našel v početní výhodě u pravé tyče volného Hrušku, který neměl problém trefit prázdnou klec.

Přesilovky hrály prim

Za čtyřicet šest vteřin už Slavia vedla, skóre se znovu měnilo při přesilovce. Na modré napřáhl Špelda, Vojtkovi se zasekla brusle v rýze a nestačil tak zareagovat. Třinec ale ještě před koncem první části dokázal odpovědět. Netřeba snad ani dodávat, že znovu v přesilové hře. Nahození Tomíka Furch vyrazil jen k Balejovi, který srovnal.

V 25. minutě vtipně vracel Červenka zpoza branky na přední tyči číhajícímu Bednářovi, Vojtek s vypětím všech sil a s přispěním štěstěny zastavil touš na brankové čáře. V 33. minutě hrála Slavia další z přesilovek, Beránek vybídl Červenku, který prostřelil gólmana Ocelářů a vrátil sešívaným vedení.

Bednář proměnil nájezd a prodloužil sérii

O tři minuty později upaloval autor třetího gólu domácích sám na brankáře, na poslední chvíli byl ale zahákován a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil kdo jiný než Jaroslav Bednář a perfektně provedeným blafákem do bekhendu prodloužil svou sérii zápasů, ve kterých bodoval už na dvaadvacet. O chvíli později si vybral slabší chvilku Furch, střelu Poláka, jež šla úplně mimo, si hokejkou nešťastně srazil do sítě.

<span><span>V 46. minutě využil svého důrazu na hranici brankoviště Polák a spolu s pukem dotlačil do sítě i Furcha. Rozhodčí i přes slávistické protesty, které odnesl obránce Kadlec desetiminutovým trestem, branku uznali a Polák tak mohl slavit hattrick. Posléze Slavii zachránil Furch, když Polanského střelu bekhendem betonem vykopl. Ve stoprocentní šanci si pak na slávistickém brankáři vylámal zuby i Balej.</span></span>

Rozhodl Červenka

<span><span><span>Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby zachytil ve středním pásmu Kadlec nepřesnou rozehrávku Ocelářů, poslal puk Bednářovi, který viděl nekrytého Červenku. S první střelou sice ještě úspěšný nebyl, dorážkou ale Vojtka překonal. Na vyrovnání se už Třinec, přestože hrál v závěru přesilovku nezmohl.</span></span></span>

<span><span><span>Za zmínku stojí fakt, že duo hlavních sudích celkem rozdalo čtyři desetiminutové tresty, Bednář pak dokonce vyinkasoval trest do konce utkání.</span></span></span>

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:4 (2:2, 2:1, 1:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 17. D. Hruška (Kadlec), 18. Špelda (V. Růžička ml., Doležal), 33. Červenka (Beránek, D. Hruška), 36. Bednář z trestného střílení, 56. Červenka (Bednář, Kadlec) - 4. V. Polák (Peterek), 20. Balej (Tomík, D. Moravec), 37. V. Polák (Seman, Malec), 46. V. Polák (Sekeráš). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - D. Jelínek, Pavlovič. Vyloučení: 8:10, navíc Kadlec, Beránek, Bednář  všichni 10 minut, Bednář trest do konce utkání - Moravec 10 minut. Využití: 3:3. Diváci: 4152.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Furch - Kadlec, Špelda, Sloboda, Drtina, Kolařík, Žižka, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Holec, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Třinec:</strong> Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Vosátko, Gureň, F. Štefanka - Balej, Polanský, D. Moravec - Lušňák, Hampl, Steber - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Tomík, Kováčik, Kanko. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice