Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 5:1Zlín poprvé v sezóně porazil Pardubice a sesadil je z čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Záhorovský 1 : 0
36. Cetkovský 1 : 1
41. Nosek 2 : 1
46. Andrašovský 3 : 1
49. Balaštík 4 : 1
52. Andrašovský 5 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v duelu 50. kola extraligy doma Pardubice vysoko 5:1 a sesadili Moeller z čela. Na první místo se o dva body před Moeller díky výhře nad Třincem dostala Slavia.

Článek

Východočeši přišli o body s týmem RI Okna v závěrečné třetině. V té Zlín zcela dominoval a vyhrál ji 4:0. Svěřenci Zdeňka Venery se díky výhře drží na šestém místě, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále, a před sedmými Vítkovicemi mají náskok jednoho bodu.

Zlín měl do zápasu doslova raketový nástup, neboť už ve druhé minutě lovil gólman Růžička poprvé kotouč ze své sítě. O vedoucí gól se postaral Záhorovský, jehož střela skončila v hostující kleci. Dosavadní lídr extraligy mohl srovnat při úvodní přesilové hře, když na trestnou lavici odešel Kubiš. První polovinu Moeller domácí uzavřel v obranném pásmu, ale gólmana Sedláčka prověřil jen obránce Snopek, zbytku oslabení se domácí ubránili.

Domácí hráli aktivně, od modré čáry pálil Hamrlík, jeho střelu tečoval Köhler a puk skončil těsně vedle. Zlín měl v deváté minutě rovněž výhodu přesilové hry, ale Pardubice pozorně bránily a prakticky k ničemu domácí hráče nepustily. Velké štěstí měli domácí v 15. minutě, kdy obránce Čáslava objel zlínskou branku, prostrčil kotouč mezi Sedláčkovým betonem a ten se kutálel vedle brankové čáry. Zlínský gólman ho v poslední chvíli pokryl pod lapačkou. Hosté hráli v závěru první třetiny další přesilovku, ale Sedláček zneškodnil Píšovu střelu a uspěl i proti dorážkám Starého a Koukala.

Ve druhé dvacetiminutovce promarnil ve 25. minutě velkou šanci Balaštík, ale mířil nepřesně. Pardubice nejvíce hrozily při přesilových hrách, ale zlínský fantom Sedláček byl bezchybný. Obě mužstva předváděla rychlý a hezký hokej. V polovině zápasu si najel na nahrávku Balána do prostoru mezikruží Andrašovský, nicméně trefil jen pardubického gólmana. Zlínští byli nadále aktivní, po jednom z průniků se pokoušel prosadit opět Záhorovský, ale podruhé na Růžičku nevyzrál.

Udeřilo na druhé straně, neboť v 36. minutě hosté srovnali krok. Pivko zavezl puk do třetiny po pravém křídle a nahrál najetému Cetkovskému, který tvrdou střelou z prostoru mezi kruhy nedal Sedláčkovi šanci. Pardubice měly v závěru druhé třetiny výhodu půldruhé minuty početní převahy pět na tři, která byla vzápětí prodloužena o dalších třicet sekund. Na trestnou lavici usedli postupně Leška, Nosek a Kučný. Berani se obětavým výkonem ubránili bez újmy na skóre

Zlín měl nástup do třetí třetiny doslova pohádkový. Sotva obránce Nosek naskočil na led, dostal přesnou přihrávku od Lešky a svůj nájezd v oslabení proměnil ve vedoucí gól. Od zahájení třetí třetiny uplynulo pouhých dvanáct sekund. Za dalších pět minut vedli domácí již dvoubrankovým rozdílem, když se bez přípravy trefil Andrašovský.

Berani zakončili skvělou polovinu třetí třetiny gólem v přesilovce, když střelu Galvase usměrnil za Růžičkova záda zlínský kapitán Balaštík. Zlínská exhibice pokračovala i nadále, Andrašovský přidal po efektním slalomu a pohotové otočce svůj druhý gól a zimní stadion Luďka Čajky ovládly mexické vlny. Zlín získal v závěru základní části velkou pohodu a sebevědomí, mužstvo bodovalo již v šestém zápase v řadě.

RI Okna Zlín - Moeller Pardubice 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Záhorovský (Kollár), 41. Nosek (Leška, Hamrlík), 46. Andrašovský (Rachůnek), 49. Balaštík (Galvas, Hamrlík), 52. Andrašovský - 36. Cetkovský (Pivko). Rozhodčí: Kubeš, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4709.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - J. Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Pardubice: M. Růžička - Snopek, Čáslava, M. Šeda, Havíř, Píša, Kolář II, od 22. navíc Zukal - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: