Hlavní obsah

Plzeň - Znojmo 5:2Plzeň si po výhře nad Znojmem definitivně pojistila play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Erat 0 : 1
10. Dvořák 1 : 1
27. Vostřák 2 : 1
37. Adamský 3 : 1
53. Mojžíš 3 : 2
55. Tomas 4 : 2
56. Smrek 5 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 50. kole extraligy Znojmo 5:2 a po třetí výhře za sebou si definitivně zajistili účast v play off. Lasselsberger totiž unikl jedenáctým Českým Budějovicím na rozdíl jedenácti bodů.

Článek

Na šestý Zlín naopak Západočeši ztrácejí stále jen tři body a budou ještě bojovat o přímou účast ve čtvrtfinále. Naopak Orli budou už s jistotou bojovat ve skupině o udržení, poslední Mladá Boleslav se jim navíc přiblížila na rozdíl pěti bodů.

Domácí aktivním úvodem demonstrovali současnou herní pohodu. Již v úvodní minutě se po souhře s Vlasákem řítil na znojemského gólmana Trvaje Straka, přesnější zakončení mu však znemožnil faul kapitána hostů Bičánka. Následnou početní výhodu Plzeň nevyužila a naopak udeřilo na druhé straně. Po zaváhání Cartelliho vyslal první střelu hostů na branku Chábery Tesařík a Erat ji šikovnou tečí proměnil ve vedoucí gól. Nepříznivý stav domácí vyburcoval, Trvaj ale levým betonem zastavil pokus Ludvíka z levého kruhu.

Hosté si při bránění dobře bruslících plzeňských útočníků pomáhali často nedovolenými zákroky. V 10. minutě domácí záhy zužitkovali přesilovku pět na tři, když Trvaj zlikvidoval dvě dorážky a puk do sítě dotlačil až důrazný Dvořák. Za chvíli hráli hosté opět v dvojnásobném oslabení a navíc přišli o Bičánka, jenž byl za nebezpečný zákrok na Vlasáka vyloučen na pět minut a do konce utkání. Přesto se Znojmo ubránilo, vzápětí ale pohrdlo téměř 60 vteřin trvající přesilovkou čtyři na tři.

Do prostřední části zápasu vstoupili hosté odvážněji směrem dopředu, domácí však pozorně bránili a nepouštěli Orly ani k dorážkám. Ve 27. minutě ujel do protiútoku Vlasák, po jehož ideální přihrávce ještě pálil Benák jen do vyjíždějícího Trvaje. Vyražený kotouč ovšem poslal Straka na nekrytého Vostřáka, jehož opakovaná střela skončila přesně v pravém horním rohu branky. Hosté zahrozili v přesilovce, Tesaříkovu ránu od modré čáry ale i přes zakrytý výhled pozorný Chábera vyrazil.

Těžiště hry se poté přesunulo do střední třetiny. Přehuštěný prostor dokázal překonat ve 37. minutě Adamský, který se přes levou polovinu kluziště protáhl před Trvaje a bekhendovým blafákem zajistil domácím dvoubrankový náskok. To hosté měli s přechodem do útočného pásma problémy i ve třetí třetině, což poznamenalo jejich dvě přesilové hry v krátkém sledu za sebou. Domácí se s blížícím se koncem utkání až příliš soustředili na defenzivu. Jejich pasivitu mohl potrestat Procházka, jehož teč ale udržel Chábera mezi chrániči na brankové čáře.

Méně štěstí měl strážce domácí svatyně během početní výhody Znojma čtyři na tři, kdy se nepřesná střela Mojžíše odrazila od zadního mantinelu nešťastně do Cháberova betonu a posléze do branky. Dramatický závěr však domácí nepřipustili, když o dvě minuty později skvělou individuální akci Kracíka přetavil Tomas pohodlně v gól na 4:2. Definitivní podobu dal výsledku přesilovkovou ranou od modré čáry Smrek. Plzeň tak oslavila premiérovou výhru nad Orly v této sezoně.

Lasselsberger Plzeň - Znojemští Orli 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Dvořák (Tomas, Jan Kovář), 27. Vostřák (M. Straka), 37. Adamský (Jan Kovář), 55. Tomas (Kracík), 56. Smrek (Vlasák, Vostřák) - 5. Erat (Tesařík), 53. Mojžíš (Selingr, Dopita). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Pešek. Vyloučení: 8:10, navíc Bičánek (Znojmo) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6623.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Ludvík - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, V. Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: