Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 4:0Liberec prohrál v Litvínově, přesto má jistou účast v play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kubinčák 1 : 0
50. Jenáček 2 : 0
56. Jánský 3 : 0
57. Reichel 4 : 0

Hokejisté Liberce sice prohráli v utkání 50. kola extraligy na ledě Litvínova vysoko 0:4, přesto už mají jistou účast v play off. Devátí Bílí Tygři mají po porážce jedenáctých Českých Budějovic v Mladé Boleslavi na Mountfield dvě kola před koncem náskok osmi bodů.

Článek

Severočeši ale prakticky ztratili šanci na přímou účast ve čtvrtfinále, protože na šestý Zlín ztrácejí šest bodů. Litvínov naopak pojistil své postavení na čtvrtém místě a před sedmými Vítkovicemi má čtyřbodový náskok. Gólman Jaroslav Hübl udržel popáté v sezoně čisté konto.

Na úvodní buly se proti Nedorostovi postavil uzdravený kapitán Reichel, který se vrátil po čtyř zápasové pauze zaviněnou menším chirurgickým zákrokem. Domácí byli od úvodních minut aktivnější, v přesilové hře vypálil z pravého křídla Jánský a Šlégr měl před sebou prázdnou branku, ale hostující obránci však uklidili puk do bezpečí.

V polovině první třetiny se v obrovské šanci ocitl Vrbata, ale Hübl jeho střelu se štěstím chytil. Ve 13. minutě tvrdě narazil Derner na mantinel Brandu, ten se jen těžce zvedal z ledu a zápas pro něj předčasně skončil. Poté vystřelil z mezikruží Jánský, ale finský brankář Leinonen s ledovým klidem ukryl puk do lapačky.

V 16. minutě se do pěstního souboje pustili Šlégr s Jarešem, který domácího obránce poslal na lopatky a oba dva si odseděli na trestné lavici celkem 14 trestných minut. O minutu později se řítil na Leinonena Kubinčák, ale trefil pouze hostujícího brankáře. V 19. minutě si vše oba aktéři zopakovali, ale i tentokrát se radoval úspěšným zákrokem Leinonen.

Do druhé třetiny vstoupili pro změnu aktivněji hosté, ale Kašpařík ani Vantuch nedokázali Hübla překonat. Poté se před Hüblem na okamžik ocitl Podkonický, ale ani na dvakrát nedotlačil puk do litvínovské svatyně. Ve 27. minutě ujel v oslabení Kubinčák a ocitl se tak potřetí tváří v tvář finskému brankáři. Tentokrát se však radoval litvínovský útočník a střelou nad lapačku otevřel skóre.

V polovině utkání měli domácí 107 vteřin trvající přesilovou hru čtyř proti třem, ale navýšit skóre nedokázali. Ve 38. minutě srazil na červené čáře Heinisch Jiruše, pro kterého utkání také skončilo. Před koncem druhé části zlikvidoval Hübl tutovku Vrbaty, kterému před prázdnou branku přihrával Nedorost.

Do závěrečného dějství vlétli Liberečtí jako uragán, ale Hübl stál v brance jako zeď a odrážel všechny puky do bezpečí. Ve 45. minutě se prokličkoval do šance Vrbata, ale opět ztroskotal na výborně chytajícím Hüblovi. Poté pálil bekhendem Víšek, ale Hübl lapačkou vytěsnil puk nad branku. V 53. minutě přihrál Šlégr před prázdnou branku Jánskému a pro toho už nebyl problém zavěsit. Na finského brankáře to už bylo moc a rozmlátil svou hůl o tyčku.

V 57. minutě využil po šesti vteřinách přesilovou hru pět proti třem po Lukešově přihrávce střelou do odkryté branky litvínovský kapitán Reichel. Poté už stadionem začaly obíhat mexické vlny. V 59. minutě ale celý stadion ztichl a všem přítomným zatrnulo, když se z ničeho nic skácel na led Šlégr. Chvíli zůstal bezvládně ležet obličejem na led, ale poté zahýbal levou nohou a stadion začal skandovat jeho přezdívku "Guma, Guma".

Poté ho lékaři naložili na nosítka a odvezli do mostecké nemocnice. Šlégr ještě na znamení, že je v pořádku zvedl svou ruku. Podle předběžných zpráv má litvínovská opora poraněná záda.

Litvínov - Bílí Tygři Liberec 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Kubinčák, 50. Jenáček (Kroupa), 56. Jánský (Šlégr, Reichel), 57. Reichel (Lukeš, Šlégr). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 11:15. Využití: 2:0, navíc Šlégr - Blatný, Leinonen, Jareš všichni 10 min. V oslabení: 1:0. Diváci: 5545.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Skuhrovec, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Trávníček - Jenáček, Rindoš, Bednařík - Heinisch. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Liberec: Leinonen - Jareš, Modrý, Hunkes, Jiruš, Derner, Žabka, Holub - R. Vrbata, V. Nedorost, Blatný - Vantuch, Kašpařík, Pletka - Pabiška, Víšek, Podkonický - Špaček. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata: