Hlavní obsah

Slavia vyhrála základní část, Budějovice ztrácejí na Třinec jediný bod

PRAHA

Jasno o vítězi základní části je po úterním 51. kole hokejové O2 extraligy. Vedoucí Slavia porazila v prodloužení Kladno a protože Pardubice prohrály s Litvínovem po samostatných nájezdech, nemůže být obhájce titulu již předstižen. Třinec prohrál s Plzní a nevyužil tak další šanci stát se desátým a posledním účastníkem předkola play-off. České Budějovice navíc porazily Karlovy Vary a ztrácejí jediný bod.

Článek

První Slavia hostila v posledních utkáních trápící se Kladno a udělala poslední krok k vítězství v základní části a jistotě účasti v předkole příštího ročníku Ligy mistrů. Domácí měli raketový start. Nejprve Jaroslav Bednář sice neproměnil trestné střílení, ale ještě v úvodní minutě zužitkoval přihrávku Červenky.

Po vyrovnání Martina Procházky se dvakrát trefil kapitán Josef Beránek a vypadalo to na klidné vítězství. Středočeši se ale nevzdali a v zoufalém závěrečném tlaku dokázali dvěma góly Tomáše Horny vyrovnat. Alespoň teoretickou naději na play-off jim sebral gól Karola Slobody v prodloužení. Kladno tak s jistotou čeká play-out.

Pardubice neudržely vedení a skončí druhé

V zaváhání lídra doufali v Pardubicích. Východočeši sice dvakrát vedli, ale Litvínov bez zraněného Jiřího Šlégra dokázal pokaždé vyrovnat. V prodloužení branka nepadla, v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Litvínova František Lukeš. Pardubice zakončí základní část na druhé příčce.

Jistotu domácího ledu v prvním kole play-off má třetí Sparta. Ta zdolala Vítkovice 3:2, rozhodující gól vstřelil Michal Gulaši v 52. minutě. Sparta má dvoubodový náskok před čtvrtým Litvínovem.

Budějovice rozhodly 8 sekund před koncem

Dramatický je souboj o poslední volné místo v předkole play-off. České Budějovice se po tragické první polovině soutěže snaží v poslední chvíli proklouznout do elitní desítky. V neděli sice svěřenci trenéra Tlačila nezvládli klíčový zápas v Mladé Boleslavi, nedělní šťastná výhra 2:1 (rozhodující gól vstřelil 8 sekund před koncem Michal Hudec) nad Karlovými Vary je ovšem přiblížila na rozdíl jediného bodu od desátého Třince.

Oceláři totiž nevyužili další šanci potvrdit desáté místo a prohráli s Plzní 2:3. Situace Třince je tak složitá. V posledním kole totiž hraje ve Vítkovicích, které stále bojují o elitní šestku. Naopak jedenácté České Budějovice hostí Liberec, který má již jistotu předkola play-off. Vedení slezského celku se snaží tým nabudit, ihned po prohře s Plzní odvolalo trenéra Antonína Stavjaňu. Toho na střídačce nahradí sportovní ředitel Pavel Marek.

Mladá Boleslav v závěru zaváhala

Nováček soutěže z Mladé Boleslavi se pokoušel vylepšit pozici před play-out v utkání proti Zlínu, který hájil šesté místo. Domácí ještě šest minut před koncem vedli, pak ale snížil Köhler a Dušan Andrašovský v 58. minutě vyrovnal. Slovenský útočník proměnil i rozhodující nájezd a Ševci tak přeskočili páté Karlovy Vary.

V posledním úterním utkání Znojmo bez distancovaného obránce Bičánka hostilo Liberec. Bílí Tygři vedli, na góly Radima Vrbaty a Borise Žabky ovšem odpověděl v početní výhodě Jaroslav Mrázek a vyrovnal Jiří Dopita. Severočechům vrátil náskok opět Vrbata, ovšem v závěru upravil na 3:3 tečí Hamanovy (který odehrál 800. zápas v extralize) střely Martin Růžička a stejný hráč v prodloužení rozhodl o prémiovém bodu pro Orly.

51. kolo hokejové O2 extraligy:
Třinec - Plzeň 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)ON-LINE
Branky: 2. Peterek, 59. Seman - 8. a 32. M. Straka, 13. Adamský.
Znojmo - Liberec 4:3P (0:2, 2:0, 1:1-1:0)ON-LINE
Branky: 25. J. Mrázek, 28. Dopita, 55. a 65. M. Růžička - 10. a 48. R. Vrbata, 17. Žabka.
Č. Budějovice - K. Vary 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)ON-LINE
Branky: 44. Mucha, 60. M. Hudec - 47. Hluchý.
Pardubice - Litvínov 2:3SN (0:0, 0:0, 2:2-0:0)ON-LINE
Branky: 41. T. Blažek, 52. Zohorna - 45. Jánský, 54. Bahenský, rozhodující nájezd Lukeš.
Sparta - Vítkovice 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)ON-LINE
Branky: 39. Langhammer, 40. Výborný, 52. Michal Gulaši - 20. R. Hruška, 42. Kvapil.
Ml. Boleslav - Zlín 3:4SN (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)ON-LINE
Branky: 5. J. Novák, 9. Klimenta, 33. T. Sýkora - 29. Galvas, 55. Köhler, 58. a rozhodující nájezd Andrašovský.
Slavia - Kladno 4:3P (1:1, 1:0, 2:2 - 1:0)ON-LINE
Branky: 1. Bednář, 25. a 51. Beránek, 65. Sloboda - 16. M. Procházka, 52. a 60. Horna.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín