Hlavní obsah

Slavia si proti Kladnu zajistila prvenství v základní části

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha si kolo před koncem základní části zajistili prvenství po dlouhodobé části extraligy. Rozhodlo o tom jejich úterní vítězství nad Kladnem 4:3 v prodloužení a porážka Pardubic s Litvínovem po samostatných nájezdech. Kladno naproti tomu definitivně přišlo o šanci postoupit do předkola play-off a soutěž zakončí zápasy v play-out mezi týmy na 11. - 14. místě.

Článek

Fanoušci, kteří se zapomněli u stánků s občerstvením, přišli už během první minuty zápasu o čtyři zajímavé akce. Nejprve neuspěla v útoku kladenská dvojice Patera, Procházka a na druhé straně vychytal Kopřiva Davida Hrušku. V následně nařízeném trestném střílení neuspěl proti kladenskému gólmanovi ani Bednář, ale slávistický kanonýr si to stihl vynahradit v 59. vteřině. Při přesilové hře mu z rohu před branku nahrál Červenka.

Kladno se nevzdávalo, ale střele Procházky chyběla přesnost a pokus Rudovského zblízka Furch pokryl. První přesilovka hostí navíc nedopadla příliš valně, ale při té druhé v šestnácté minutě se přece jen ke Kladnu přiklonilo štěstí. Odražená střela skončila pod bruslemi Martina Procházky, který dokázal včas zareagovat.

Kopřiva držel kladenské šance

Na začátku druhé třetiny obdržel trest za hru vysokou holí brankář Kopřiva, na trestnou lavici za něj usedl Čurilla. Jedenáct vteřin před jeho návratem vystřelil takřka od modré Beránek a dostal Slavii opět do vedení. Domácí poté zasypali Kopřivu dalšími projektily - Žižka, Červenka, ani nadvakrát Doležal však neuspěli. V závěru mohla Slavia naopak inkasovat, ale Mrázek trefil sám před Furchem horní tyčku.

Během první poloviny třetí části hráli červenobílí dvě dvojnásobné přesilové hry za sebou a jen zásluhou Kopřivy je Kladno přežilo bez úhony. V 51. minutě ale ujela dvojice Beránek, Vondrka a kapitán Slavie tentokrát nedal kladenskému brankáři šanci. Rozhodnuto ale ještě nebylo - o minutu později se před Furchem zjevil Horna a střelou pod víko snížil.

Pět minut před koncem navíc hráli hosté přesilovku pět na tři, jenže v největší šanci Patera přestřelil branku. V poslední minutě však Kladno odvolalo brankáře a Horna úspěšnou dorážkou 37 vteřin před koncem vyrovnal. V poslední minutě prodloužení hrála Slavia další z mnoha přesilovek a jedenáct vteřin před vypršením času rozhodl o vítězství domácího týmu Sloboda.

Slavia Praha - GEUS Okna Kladno 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Bednář (Červenka), 25. Beránek (Kadlec), 51. Beránek (Vondrka), 65. Sloboda (Žižka) - 16. M. Procházka (Patera), 52. Horna (Šmach), 60. Horna (Patera, M. Procházka). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1.
Slavia: Furch - Žižka, Jebavý, P. Kadlec, L. Špelda, Drtina, Kolařík, Sloboda, Vyhlídal - Jelínek, Beránek, Hruška - Bednář, Sklenář, V. Růžička - Červenka, Doležal, Vondrka - Micka, Čermák, Holec. Trenéři: Vladimír Růžička a Jiří Kalous.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, A. Pavlas, D. Růžička, Trončinský, Šmach, V. Kameš, P. Hořava - M. Procházka, Patera, Rudovský - Bělohlav, Mrázek, Čurilla - Frolík, Kalla, Horna - Kuchler, Stieler, Valský. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice