Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 2:3Třinec popáté za sebou prohrál a třese se o play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Peterek 1 : 0
8. Straka 1 : 1
13. Adamský 1 : 2
32. Straka 1 : 3
59. Seman 2 : 3

TŘINEC

Třinec si dále zahrává s účastí v play-off. Oceláři v duelu s Plzní propadli na celé čáře a porážka 2:3 znamená, že v posledním kole budou ve Vítkovicích o účast v předkole bojovat na dálku s Českými Budějovicemi. Výhru Západočechů dvěma góly zařídil kapitán Martin Straka a jeho tým po čtvrtém vítězství za sebou zůstal ve hře o první šestku a tím i přímý postup do čtvrtfinále. Oceláři prohráli páté utkání za sebou.

Článek

Lepší start do utkání si přitom Třinec snad ani nemohl přát. Peterek hledal před brankou Květoně, ale Pácal v dobré vůli složil tělo na led tak nešťastně, že přihrávku zvedl pod horní tyčku bezmocného Chábery.

Gól měl ale opačný účinek. Liknavý výkon Třince našel kladnou odezvu na druhé straně a Plzeň výrazně lepším pohybem stupňovala svoji převahu. Více prostoru na ledě při hře čtyři na čtyři využil Straka, který si přikryl puk, vybruslil na střed a technickou střelu po ledě umístil k pravé tyčce.

Straka tak jen prohloubil třineckou křeč a hosté po vyrovnání působili ještě dominantněji. Přesnější kombinací přehrávali soupeřovu obranu a Adamský dokonce ve vlastním oslabení výsledek otočil, když si zezadu okolo branky dojel pro puk, který po jeho střele Čechmánkovi vypadl před brankovou čáru. S Oceláři mohlo být i hůře, výpad Tomase však třinecký brankář zmařil a Benák pro změnu z optimálního místa mezi kruhy vypálil těsně vedle.

Mizerie a křeč neopustila Oceláře ani ve druhém dějství. Stavjaňův tým působil mdle a bez jiskry, zatímco hosté bez většího vypětí kontrolovali zápas. Gólman Čechmánek byl nejednou vydán napospas plzeňským střelcům, spoluhráčům domlouval i divoce gestikuloval, ale nic nepomohlo. Ani oddechový čas třineckých trenérů. Po jednom z brejků naopak Čechmánkovi propadl do sítě Strakův bekhend. Domácí tápali i v přesilovkách, při čtyřminutové hře v pěti proti čtyřem byla vrcholem jejich snažení horní tyčka z Tomíkovy hole.

Za bezkrevný výkon si dnes Třinec body nezasloužil. Hosté v závěru jen na okamžik pustili taktovku utkání ze svých rukou: Seman po vyhraném vhazování v čase 58:09 zužitkoval power play, ale vzápětí domácí špatně vystřídali a dohrávali v oslabení. Plzeň si tak bezpečně pohlídala vítězství, které ji stále nechává ve hře o přímý postup do čtvrtfinále.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Peterek (Polák), 59. Seman (Peterek) - 8. Straka (Vostřák), 13. Adamský, 32. Straka (Smrek). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 12:10, navíc Kováčik (Třinec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3018.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec - Tomík, Kováčik, Kanko - Balej, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Polák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Laš - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Lev. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: