Hlavní obsah

Znojmo - Slavia 3:1Znojmo si připsalo na závěr základní části vítězství nad Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hruška 0 : 1
30. Procházka 1 : 1
38. Růžička 2 : 1
40. Demel 3 : 1

ZNOJMO

Hokejisté dvanáctého Znojma se rozloučili se základní částí extraligy vítězstvím nad vítězem základní části pražskou Slavií 3:1. Favorizovaného soupeře přehrálo Znojmo vyšším herním nasazením i větší touhou po vítězství a také dvěma využitými přesilovými hrami. Orli si tímto úspěchem připsali na své konto cenné tři body do nadcházejícího play-out. Slávistický útočník Jaroslav Bednář ve čtvrtek nebodoval a ukončil sérii 23 zápasů za sebou, v kterých si připsal alespoň jeden kanadský bod.

Článek

I když měla Slavia už před závěrečným kolem jisté vítězství v základní části, přijela do Znojma v nejsilnějším složení. Oproti úternímu utkání s Kladnem chyběl pouze útočník Vladimír Růžička, kterého nahradil Endál. Celou úvodní třetinu měla Slavia hru pod kontrolou a získala územní převahu. Spoléhala ale na poněkud chladnější kombinační hokej, který nevedl k vyloženým příležitostem. Pokud se už Slavia dostala k zakončení, tak si neporadila s pozorným brankářem Trvajem. Znojmo mělo ze svého soupeře respekt, hrálo hodně zataženě se snahou neudělat chybu a spoléhalo pouze na rychlé protiútoky.

Slavia přidala od druhé třetiny do svého herního rejstříku i větší agresivitu v osobních soubojích, důsledným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče nedávala Orlům příliš nadějí na tvůrčí rozehrávku. Tlak také hosté zúročili. Po bleskovém protiútoku po ose Kadlec, Vondrka ujel nejlepší střelec extraligy David Hruška, jenž přesnou střelou překonal brankáře Trvaje.

Po vedoucím gólu ale Slavia nečekaně polevila. Domácímu týmu napomohla ke srovnání kroku nečistá hra soupeře. Při přesilovce po Demelově akci se podařilo Procházkovi vyrovnat. Gól dodal domácímu týmu sebevědomí, začal více bojovat a naopak Slavia se jen zřídka dostávala k útočnému hokeji. Z tlaku Znojma přidal po Hamanově přihrávce druhý gól Martin Růžička a patnáct sekund před koncem druhé třetiny z přesilovky překonal Demel potřetí brankáře Furcha.

Hokejově nejpohlednější pasáž nabídla závěrečná dvacetiminutovka. Vedoucí tým tabulky se nechtěl smířit s porážkou, snažil se útočnou hrou o zvrat. Na rozdíl od první třetiny se ale Znojmo nenechalo zatlačit do vlastní třetiny a nápor soupeře eliminovalo aktivní hrou a soupeři taktickým výkonem už zvrat neumožnilo.

Znojemští Orli - Slavia Praha 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. R. Procházka (Demel), 38. M. Růžička (Plášek, Haman), 40. Demel (Mojžíš, R. Procházka) - 25. D. Hruška (Vondrka, Kadlec). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:4, navíc M. Čermák na 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2534.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vyhlídal, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Doležal - Holec, Endál, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: