Hlavní obsah

Zlín - Sparta 3:1Zlín porazil Spartu, se kterou se utká i ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Rachůnek 1 : 0
20. Hamrlík 2 : 0
23. Broš 2 : 1
46. Balaštík 3 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili na závěr základní části extraligy pražskou Spartu 3:1 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají se svým dnešním soupeřem. Pražané, kteří vyšli bodově naprázdno po šestizápasové sérii, budou mít v play off výhodu domácího prostředí v úvodu série i případném rozhodujícím sedmém zápase.

Článek

Zlín začal utkání aktivně, ale Balán ani Kollár své šance neproměnili. Sparta se do tlaku příliš nedostávala, ale když už se dostala do útočného pásma, domácí brankář Sedláček se měl co ohánět. V 7. minutě si na něj nepřišel Výborný.

Vyrovnaný zápas bez větších příležitostí nabral tempo až v závěru třetiny Nejprve v oslabení ujel do brejku hostující Broš, ale Sedláček jeho střelu mezi betony zlikvidoval. V 16. minutě se Zlín dostal do vedení, když po výborné práci Balána za brankou se puk dostal k Rachůnkovi a jeho střelu tečoval za Přikrylova záda jeden z obránců Sparty.

Vyrovnat mohl při vyloučení Mokrejše Broš, ale ani napodruhé na bravurního Sedláčka nevyzrál. Hned nato poslal Leška do samostatného úniku Balaštíka, proti němuž se ale Přikryl vytáhl výborným zákrokem. Pětatřicet vteřin před koncem první části už domácí vedli o dva góly. V přesilovce si Hamrlík narazil puk s Balaštíkem a střelou zápěstím do šibenice zvýšil náskok Zlína.

Sparta po pauze ožila a ve 23. minutě díky pohotové střele Broše z otočky snížila. Zlín reagoval zvýšenou aktivitou, ale dlouho se přes pečlivě bránící Pražany nemohl prosadit. Ve 28. minutě málem vyrovnal Koreis, jeho šikovná teč skončila na hrudi Sedláčka. Venerův výběr přidal, v přesilovce pálil bekhendem Hamrlík. Ve 33. minutě vybojoval puk Rachůnek, ale jeho rána letěla těsně nad. Při vyloučení Koreise si Zlín vytvořil drtivý tlak, ale Přikryl čaroval. Během pěti sekund zlikvidoval stoprocentní šance Balaštíka, Köhlera i Galvase. Nejaktivnější domácí hráč Hamrlík pálil ve 39. minutě dvakrát za sebou od modré čáry, jenže hostující brankář se opět vyznamenal.

Ve třetí třetině pokračoval tlak Zlína a ve 46. minutě se domácí dočkali třetího gólu. Svým dvacátým zásahem v sezoně se o něj postaral Balaštík, kterého v přečíslení našel přesným pasem Leška. Snížit mohl Netík, ale Sedláček jeho ránu vytěsnil lapačkou. Domácí si už náskok v klidu pohlídali a díky triumfu 3:1 se posunuli na páté místo v tabulce.

RI Okna Zlín - Sparta Praha 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Rachůnek (Balán), 20. Hamrlík (Balaštík), 46. Balaštík (Leška, Köhler) - 23. Broš (Látal). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:10, navíc Netík (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5379.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - J. Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Sparta Praha: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vojta, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Langhammer, D. Výborný, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: