Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 4:3České Budějovice i přes výhru nad Libercem do play-off nepronikly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vrbata 0 : 1
19. Gřegořek 1 : 1
23. Špaček 1 : 2
30. Vrbata 1 : 3
32. Gulaš 2 : 3
47. Bílek 3 : 3
56. Veselý 4 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 52. kole extraligy Liberec 4:3, přestože v průběhu klíčového duelu prohrávali již 1:3, ale na postup do předkola play-off jim to nestačilo. Díky lepšímu skóre postoupil z desátého místa Třinec, který vyhrál na ledě Vítkovic 1:0 v prodloužení. Mountfieldu za tohoto vývoje chyběly k posunu před Třinec dva vstřelené góly.

Článek

Jihočeši začali výtečně, jenže Kůrka pár vteřin po úvodním buly i Šimánek ve druhé minutě pálili z ideálních střeleckých pozic těsně mimo. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Pabiška zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal Podkonickému, ten narýsoval nádhernou křížnou přihrávku na najíždějícího Vrbatu a Turek neměl šanci zareagovat.

V 16. minutě mohly ambice domácích dostat druhou velkou trhlinu, neboť v obrovských šancích před domácí brankou se objevili Podkonický a hned po něm Pabiška, ale Turek skvěle zachránil. Na druhé straně se po chvilce prosmýkl Šimánek, ale v koncovce pálil pouze do masky libereckého gólmana Leinonena. V 19. minutě však hrál Mountfield třetí přesilovku v zápase a k jejímu využití stačila jeho hráčům půlminuta. Toman po vyhraném vhazování nabil Gřegořkovi, jehož střela se zastavila až v síti Bílých Tygrů.

Obrovskou šanci poslat České Budějovice do vedení měl v nástupu do druhého dějství Melichárek, jehož však vychytal Fikrt, který v hostující svatyni vystřídal Leinonena. Liberec opět neměl slitování a neproměněnou tutovku domácích potrestal druhým gólem, který na začátku 23. minuty vstřelil po Víškově chytré přihrávce z otočky z bezprostřední blízkosti Špaček. Domácí inkasovaný gól evidentně zaskočil a začali působit velmi bezradně. Ve 25. minutě navíc trefil Víšek tyč.

Krátce na to vypadlo Ptáčkovo nahození od modré čáry Fikrtovi přímo před Mertla, jež střílel do prázdné brány, ale gólman hostí hrubku skvěle napravil hřbetem lapačky vytěsnil kotouč do bezpečí. Posléze však udeřili potřetí hosté. Po držení Frola se k nařízenému trestnému střílení rozjel zeširoka Vrbata a po kličce do forhendu pověsil puk pod horní tyčku.

Ve 32. minutě Tomanovu bombu od modré čáry tečoval Fikrt na horní tyčku, z protiútoku se řítili dva na jednoho Vrbata s Pabiškou, ale Pabiška ostrou přihrávku u pravé Turkovy tyče minul. Hra se vzápětí přesunula opět před hostující branku, po vyhraném vhazování prostřelil Gulaš bekhendem Fikrta a snížil na 2:3. Ve zbývajícím čase do druhé přestávky si domácí vytvořili místy až drtivý tlak, vyrovnání se však nedočkali, přestože posledních 49 vteřin dohrávali v pěti proti třem a tečovaný puk skončil i na brance.

Zbývajících 34 vteřin dvojnásobné početní výhody Jihočeši v úvodu závěrečné dvacetiminutovky nezužitkovali a následující chvilky se nemohli prosadit do šancí. Až ve 47. minutě pálil Bílek do boční sítě, sám kotouč znovu dojel, nahodil ho od hrazení na Fikrta a vzápětí mohl jásat z překvapivého vyrovnání. Po akci Podkonického s Vrbatou se musel vzápětí vyznamenat Turek. V 53. minutě se Fikrt hodně zapotil při Muchově ráně od modré, ale udržel stav 3:3 i nadále.

Přišel hektický závěr. V 56. minutě mohl rozhodnout Vak, vychytal ho Fikrt, na něhož Vak sice vzápětí nevyzrál ani svým druhým pokusem, ale puk z brankoviště dorazil do prázdné branky kapitán Veselý. V 58. minutě však hosté dostali teprve podruhé v utkání šanci k přesilové hře, po chvilce sáhli k power play a zasypali Turka sprškou hodně jedovatých střel. Zkušený gólman však všechny zlikvidoval. Rozhodnout mohl Ptáček, ale trefil do hlavy projíždějícího Kůrku a puk zamířil mimo prázdnou klec. Po závěrečné siréně již následovalo z kotle domácích fanoušků pouze fandění: "Vítkovice, Vítkovice." Naději na play off ale vzápětí na jihu Čech vystřídal smutek.

Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Gřegořek (Toman, Vak), 32. Gulaš (Šimánek), 47. Bílek (Mucha), 56. Veselý (Vak) - 9. R. Vrbata (Podkonický, Pabiška), 23. Špaček (Víšek), 30. R. Vrbata z tr. střílení. Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Barvíř, Křivský. Vyloučení: 2:9. Využití: 1:0. Diváci: 5786.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, Mucha, Gřegořek, od 21. navíc Frolo - Kůrka, Huml, Veselý - Bílek, Šimánek, Duda - Gulaš, Mertl, Hřebejk - Melichárek, Vak, M. Hudec. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Liberec: Leinonen (21. Fikrt) - Jareš, Modrý, Kolmann, Derner, Hunkes, Kajínek - Podkonický, Pabiška, R. Vrbata - Blatný, Kašpařík, Vantuch - Jech, O. Hruška, Víšek - Špaček. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec