Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:2Karlovy Vary porazily Mladou Boleslav a jsou ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Prošek 1 : 0
8. Hluchý 2 : 0
15. Hluchý 3 : 0
23. Nouza 3 : 1
42. Boháč 3 : 2
51. Kumstát 4 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili na závěr základní části extraligy Mladou Boleslav 4:2 a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále play off, ve kterém se utkají s Litvínovem. Západočeši rozhodli dnešní souboj s nováčkem již v první třetině, ve které překonali brankáře Marka Schwarze třikrát.

Článek

Domácí, kteří potřebovali k jistotě postupu vyhrát, začali aktivně hned od první minuty. Schwarze vyzkoušeli hned při prvním střídání Košťál s Řezníčkem a v obléhání mladoboleslavské branky pokračovali i po vystřídání všech formací.

Ve 4. minutě se dostali po střele Skladaného, kterou Schwarz vyrazil, do vedení. Skóre otevřel pohotově dorážející Prošek. Po obdržené brance hosté přidali a začali nesměle ohrožovat Mensatora. Avšak domácí udeřili podruhé. Po Dobroňově nahození překonal Schwarze Hluchý. V 9. minutě zahrozilo také na druhé straně, střelu Nouzy však skryl Mensator ve své lapačce.

Při první přesilové hře domácích zcela sám před hostující brankou přestřelil Košťál. Druhou výhodu již Energie využila, když Hluchý, ač otočen zády k brance, zbavil se fintou brankáře Schwarze a zasunul puk potřetí za jeho záda. Útočník Západočechů byl blízko hattricku v 19. minutě, kdy si ho svou brankou přihrávkou našel Sailer. První třetina se dohrávala za naprosté převahy domácích borců.

Ve druhé třetině však bylo všechno jinak. Po drobném zaváhání Čutty ještě Mladoboleslavští svoji šanci, kterou měl Padělek, nevyužili. Avšak svojí první přesilovou hru přetavili hosté ve svoji první branku, Mensatora překonal Nouza. Pro domácí však mohlo být ještě hůře. Po faulu na stejného hráče se hostům naskytla 45 vteřinová hra pět proti třem. I přes sérii šancí Středočechů se ale Karlovy Vary ubránily.

Přesilové hry a vstřelená branka nalila novou krev do žil hostí. Po vyloučení Dobroně a následném zdržování hry měli po krátké době hosté opět dvojnásobnou početní výhodu. Ve velkých šancích se ocitli Benda a Zíb, avšak Mensator byl vždy připraven. Domácí se ubránili i za cenu obětavého pádu Kumstáta do střely hostujícího obránce.

Na drama zadělali hosté ve 42. minutě, kdy střelou švihem překonal Mensatora podruhé Boháč. Hostů v tu chvíli bylo všude plno. Domácí se však snažili odpovědět a po teči agilního Hluchého se puk došoural těsně vedle pravé tyče hostujícího brankáře. K zisku tří bodů přiblížil Západočechy v 51. minutě Kumstát, který si nádherně z pravé strany nabruslil před branku a nekompromisně zavěsil nad levé rameno hostujícího Schwarze.

Hosté se však ještě nechtěli vzdát. Při hře čtyři na čtyři se v šanci ocitl Boháč, ale puk, který poskakoval na brankové čáře, nekompromisním odpalem vystřelil Dobroň. Poté si už domácí výhru pohlídali.

Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Prošek (Skladaný), 8. Hluchý (Dobroň), 15. Hluchý (Dobroň), 51. Kumstát - 23. Nouza (R. Král), 42. Boháč (Zíb). Rozhodčí: R. Polák, Šír - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 6:6, navíc T. Sýkora (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3500.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Milan Procházka, Pech, Skladaný - Zaťovič, Zucker, Melenovský. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Schnabel, Jindra, Mocek, Richard Bauer - Nouza, R. Král, Handlovský - Gajovský, Boháč, D. Vrbata - Padělek, T. Sýkora, R. Pšurný - Kazionov, Benda, Rod. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín