Hlavní obsah

Jediný gól v utkání poslal Třinec do předkola play-off

Vladimír KolářPrávo

Slovenský útočník Jozef Balej je hokejovým hrdinou Třince. V čase 63:45 vstřelil gól, který posunul Oceláře do předkola play-off. Měl z pekla štěstí. Puk se odrazil od nohy vítkovického obránce Barinky a našel cestu do branky. Balej zachránil Třinci sezónu.

Článek

„Jsem nesmírně šťastný. Nevím, jak se puk dostal do branky a je mi to jedno. Nejdůležitější je, že to byl gól a platil,“ smál se autor mimořádně cenného zásahu.

Balej byl hrdinou okamžiku, brankář Martin Vojtek hrdinou zápasu. Udržel nulu, jednu z nejdůležitějších v kariéře.

„Než začalo prodloužení, dozvěděli jsme se konečný výsledek V Českých Budějovicích. Věděli jsme, že musíme dát gól a postoupíme my,“ vykládal Vojtek a smekl před svými spoluhráči. „Děkuji klukům, kteří neskutečně poctivě bránili. A statečně. Padali do střel jako už dlouho ne. V prodloužení na mě nepustili jedinou střelu.“

Vojtek prožíval v brance kruté chvíle. „Nejhůře mi bylo, když za mnou zvonilo břevno. Tu ránu jsem pod kontrolou neměl. A pak mi bylo hodně úzko, když Vítkovice hrály déle než minutu v pěti proti třem.“

V kabině Třince zněl hurónský křik. A pak se ozvala písnička. „Kokin je hvězda, Kokin je naše hvězda, Kokin je nejlepší!“ Kokin je přezdívka brankáře Vojtka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice