Hlavní obsah

Chábera byl sprostý, nakonec však Plzeň střelecké trápení zlomila

Plzeňští hokejisté dlouho nemohli najít recept na výborného brankáře Pardubic Martinu Růžičku, ale nakonec utkání proti Východočechům dovedli do vítězného konce. V závěrečné třetině překonali mladého gólmana třikrát a zvítězili 4:1. „Na každý gól jsem se nadřeli, ale naštěstí nám tam spadli takové mrchy,“ ulevilo se gólmanovi Plzně Janu Cháberovi.

Článek

Od čtrnácté minuty domácí prohrávali po brance Lukáše Krále a dlouho se plzeňští útočníci nemohli prosadit. „Byl to těžký zápas, moc jsem si na puk nesáhl,“ řekl po utkání Jan Chábera. „Když jsem viděl, jak kluci neproměňují šance, říkal jsem si sprostý slova,“ přiznal s úsměvem Chábera komentář k chabé produktivitě svých spoluhráčů.

Dlouho držel Pardubice gólman Martin Růžička. Jen díky němu srovnali domácí až pětatřicet sekund před koncem druhé třetiny. „Čekali jsme, že to půjde samo a trápili jsme se v koncovce,“ všiml si obránce Martin Čakajík, jenž si připsal dvě asistence.

Třetí dvacetiminutovka však vyšla hokejistům Lasselsbergeru na výbornou. „Vítězství se rodilo hodně těžce,“ přiznal kouč domácích Pavel Hynek. "Dvě třetiny jsme se potýkali s velkou nervozitou," přiznal Hynek. „Ale hráli jsme zodpovědně a utkání nakonec zvládli,“ oddechl si Chábera.

Vedení na stranu Západočechů získal ve 45. minutě střelou z levého mezikruží Vlasák. Po něm přidal dva góly kapitán Straka a uzavřel skóre zápasu. „Ted začne to nejdůležitější,“ vzhlížel již plzeňský kapitán k prvnímu utkání předkola play-off. V něm se proti Plzni postaví třinečtí Oceláři. „Třinec je pro nás dobrý soupeř, dopadlo to ideálně,“ myslí si Chábera.

Reklama

Související témata: