Hlavní obsah

Straka: Je lepší hrát předkolo, než sedět na zadku a odpočívat

PLZEŇ

Poslední 52. kolo základní části O2 extraligy rozhodlo, že v předkole play-off se proti sobě postaví Plzeň a Třinec. Zatímco Oceláři vyválčili bod v prodloužení nad Vítkovicemi, Západočeši si poradili s Pardubicemi 4:1. „Při pohledu na tabulku už jsem se šestkou ani nepočítal,“ přiznal kapitán a manažer plzeňských hokejistů Martin Straka.

Článek

Byl to právě Martin Straka, který ve třetí části vnesl dvěma góly klid na hokejky domácích hráčů. Jak sám přiznal, někdo v kabině vývoj ostatních duelů sledoval, jiný nikoliv. „Jak Vary, tak Zlín hrály doma a čtvrfinále si pohlídaly, my jsme udělali maximum,“ řekl po utkání Straka a zadák Čakajík ho doplnil. „Náš tým si na Třinec věří, doufáme, že budeme pokračovat ve výkonech z posledních zápasů,“ připomněl zadák Západočechů vítěznou šňůru pěti utkání.

„Je lepší hrát předkolo, než-li dva týdny sedět na zadku a odpočívat,“ myslí si Straka. „Je to výhoda,“ dodal. „Doufám, že nás ale nezlikviduje ta cesta,“ vtipkoval plzeňský kapitán. „Sil však máme dost a je to vidět i v zápasech,“ věří si jeden z tahounů týmu. „Play-off je o větším nasazení a psychice,“ ví zkušený matador protřelý zámořskou NHL.

Sérii pěti vítězných zápasů v řadě předcházela vysoká domácí porážka od Slavie. „Po Slavii nám bylo ouvej, ale pomohlo nám to,“ ohlédl se Straka. „Klíčový duel byl v Liberci, kde jsme vyhráli a získali sebevědomí,“ těšilo kapitána Lasselsbergeru. „Začali jsme hrát jako mančaft, tolik neinkasujeme a mnohem více pomáháme gólmanovi,“ prozradil klíč k úspěchu.

Třinec porazíme, vzkazuje Chábera

A jaký je podle Straky klíč k odemknutí čtvrtfinálových bran play-off? „Nechat na ledě maximum!“ hlásil. „Nebudou padat hezké góly, kdo bude mít větší chuť makat jako tým, ten postoupí dál,“ myslí si muž s číslem 28 na zádech. Jak Čakajík tak brankář Chábera mu dali za pravdu. „Začíná vrchol sezóny, musíme do něj jít naplno,“ těší se Čakajík. „Pokud budeme hrát jako doposud, tak je porazíme,“ vzkázal do Třince Chábera.

Předkolo se hraje na tři vítězná utkání. První dva duely začínají na stadiónu v Plzni v neděli a pondělí, poté se série přesouvá do Třince. Druhá série začíná rovněž v neděli ve Vítkovicích, kam zavítá Liberec.

Reklama

Související témata: