Hlavní obsah

Radost Mountfieldu dlouho nevydržela, rozhodlo skóre

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté českobudějovického Mountfieldu uhráli v posledním kole základní části o bod víc než Třinec. Radost z toho mohli mít ale jen chvíli, těsným vítězstvím nad Libercem si totiž nevylepšili skóre natolik, aby v konečném pořadí Oceláře předstihli.

Článek

Zápas na jihu skončil o pár minut dřív než v Ostravě, hráči i nadšení diváci v hale museli napjatě čekat, jak tam dopadne prodloužení. Zatímco hokejisté si pustili televizi v šatně, v hledišti zůstaly odhadem přes tři tisícovky diváků sledovat přenos promítaný na kostce a bouřlivě fandily Vítkovicím.

„Já se ani nedíval. Bylo to pořád 0:0 a tušil jsem, jak v nastavení to moravsko-slezské derby dopadne,“ říkal však domácí obránce Petr Gřegořek.

„Vydržel jsem u televize jen chvíli, moc šancí na pozitivní výsledek pro nás jsem tomu stejně nedával,“ připustil útočník Jiří Šimánek. Po třinecké vítězné trefě se rozhostilo Budvar Arenou zlověstné ticho. „To zklamání bylo veliké, ale víme, jak to ve sportu chodí,“ krčil rameny budějovický kouč Jan Tlačil.

„Trenér nám v poslední třetině říkal, že by bylo potřeba vyhrát o tři góly, abychom nemuseli řešit, jestli Třinec získá nebo nezíská bonusový bod. Hulákali jsme na sebe, ať zabereme, jenže sedmdesát procent výkonu je psychika,“ připustil Gřegořek s tím, že hráči dobře věděli o vývoji utkání ve Vítkovicích. „Ono je ale těžké honit play-off v posledním kole, když jsme tak katastrofálně rozjeli sezónu a dlouho se to tady neřešilo,“ krčil rameny domácí obránce.

Reklama