Hlavní obsah

Krstev dal Liberci gól, ale o pomstě nemluvil

Vladimír KolářSport.czPrávo

Liberec sestřelili v přesilovkách vítkovičtí obránci. Během necelých tří minut Leinonen měl puk za zády po tvrdých ranách Jurečky a Krsteva od modré čáry. Obě šly pod horní tyčku. „Leinonen je finská škola, tedy brankář, který má hrozně rychlé nohy,“ vysvětlil záměr kam mířit Angel Krstev.

Článek

„Ale střílelo se z jedničky, takže žádné rozvažování. Okamžitě prásk,“ dodal bek, který přišel do Vítkovic v létě z Liberce, kde ho nechtěli. Že by sladká pomsta? „Kdepak. Dneska mi bylo jedno kdo dá góly, důležité bylo, že jsme první zápas vyhráli. Ale když jsem hrál proti Liberci poprvé, to jsem byl nažhavený pořádně,“ pousmál se.

Zajímavé je, že Vítkovice v neděli vyhrály díky využitým přesilovým hrám a přitom v základní části byly v této činnosti druhým nejhorším týmem. „Po čtvrtečním zápase s Třincem jsme nedělali nic jiného, než nacvičovali přesilovky,“ poznamenal Petr Hubáček, který v poslední minutě ujel s pukem a skóroval do prázdné branky. „Věřím, že problém dát z přesilovek góly jsme dneska zlomili a už je dávat budeme,“ navázal Krstev.

Liberecký kapitán Petr Nedvěd po prvním prohraném duelu série věděl, co je třeba udělat. „Zápas zaparkujeme a soustředíme se na druhý,“ řekl. Zkušený forvard, který byl vyhlášen nejlepším hráčem prvního utkání, měl jasno, kde se stala chyba.

„Začali jsme velice dobře, ale ve druhé třetině jsme častými vyloučeními dostali Vítkovice do zápasu. Nebruslili jsme, jak jsme chtěli a měli. Ve třetí třetině jsme sice domácí sevřeli, ale při střelbě nás opustilo štěstí, trefovali jsme je do chráničů,“ posteskl si Nedvěd, který nedávno prodělal zápas plic a logicky nebyl ve své kůži. „Na to se vymlouvat nechci. Jak říkám, je třeba soustředit se na opravu.“ Pokus o ni bude v pondělí.

Reklama