Hlavní obsah

Hokejisté Plzně rozstříleli Oceláře 6:1, Vítkovice vymazaly Liberec

PRAHA

Hokejisty Vítkovic a Plzně dělí už jen jedno vítězství od postupu do čtvrtfinále extraligového play-off, oba týmy navázaly na nedělní vítězství v prvních zápasech předkola. Vítkovice tentokrát zdolaly Liberec 3:0, Plzeň si pak poměrně lehce poradila s Třincem po výsledku 6:1. Předkolo play-off se hraje pouze na tři vítězné zápasy.

Článek

Vítkovičtí otevřeli skóre zápasu proti Liberci ve čtrnácté minutě, kdy Svačina před brankou hostí vyzval zadovkou ke skórování Ujčíka a domácí ostrostřelec nabídkou nepohrdl. Ve 34. minutě si oba hráči role vyměnili. Viktor Ujčík přihrál mezi kruhy Svačinovi a ten z první prostřelil finského gólmana Leinonena podruhé.

Brankový účet v Ostravě uzavřel po dvou minutách třetí třetiny obránce Richard Stehlík a to dokonce v oslabení. Burger s Hubáčkem vybojovali puk za brankou a nabili na gól slovenskému obránci. Domácího brankáře Jakuba Štěpánka liberečtí nepřekonali ani jednou.

Blízko čistému kontu byl i plzeňský Jan Chábera, kterého v souboji s Třincem překonal jen Sekeráš v 48. minutě. To už ale domácí Plzeň vedla o čtyř branky. Jako první se prosadil bývalý obránce Ocelářů Mario Cartelli, jenž využil přesilovku v desáté minutě, do poloviny hrací doby se prosadili ještě Vlasák a Straka.

Na konci druhé třetiny upravil už na 4:0 Jaroslav Kracík. Třinec sice odpověděl povedenou střelou Sekeráše ve 48. minutě, ale to bylo ze strany hostí vše. O pět minut později opět zvýšil náskok Tomas a tři minuty před koncem přidal Kracík svůj druhý zásah v zápase.

Druhé zápasy předkola play-off hokejové extraligy:
Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)ON-LINE
Branky: 14. Ujčík, 34. Svačina, 43. Stehlík.
Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)ON-LINE
Branky: 40. a 57. Kracík, 10. Cartelli, 19. Vlasák, 32. M. Straka, 53. Tomas - 48. Sekeráš.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec