Hlavní obsah

Plzeň šesti góly smetla Třinec a je krok od čtvrtfinále

PLZEŇ

Ani ve druhém utkání předkola play-off České pojišťovny nestačil Třinec na domácí Plzeň, tentokrát prohrál vysoko 1:6. Třemi kanadskými body se v pondělí zaskvěl Tomáš Vlasák, jenž na dva góly nahrál a jeden vsítil. Západočechy dělí od postupu do čtvrtfinále jediné vítězství. Série se přesouvá do Třince a pokud chtějí Oceláři pomýšlet na postup, nesmějí již zaváhat.

Článek

Obrovskou šanci měl v 7. minutě na své hokejce Richard Pánik, když ujížděl sám na Jana Cháberu. Střelu třineckého forvarda však domácí strážce svatyně pohotově vychytal lapačkou. Radost tak propukla na druhé straně o dvě minuty později. V končící přesilové hře trefil přesně levý horní roh brány Martina Vojtka obránce Mario Carteli. Ve 12. minutě mohl zvýšit Pavel Vostřák, ale z pravého mezikruží trefil třineckého brankáře jen do masky.h

Srovnání stavu měl na hokejce třinecký Jan Steber dvě minuty před koncem první třetiny. Nahozený puk se odrazil od mantinelu k překvapení všech do brankoviště, ale hostující forvard na Cháberův beton nevyzrál. A znovu zahřmělo na druhé straně. Po kombinaci Vostřák - Straka - Vlasák trefil poslední jmenovaný odkrytou klec a zvýšil na 2:0.

Červené světlo za třineckou brankou mohl ve 32. minutě rozsvítit Roman Tomas v početní výhodě. Sám před ležícím Vojtkem však slovenský forvard netrefil tři tyče. Co se nepovedlo Tomasovi, napravil o několik desítek sekund později Martin Straka. Přesný pas zpoza branky od Tomáše Vlasáka přetavil kapitán domácího mužstva střelou do horní poloviny branky ve třetí gól.

Čestný úspěch z hole Sekeráše

Necelé čtyři minuty před koncem druhé části mohl hosty vrátit do hry Vojtěch Polák. Hostující útočník se prokličkoval až před Cháberu, ale na zakončení neměl dostatek času ani prostoru. Čtyřiačtyřicet sekund před koncem dvacetiminutovky pohřbil třinecké naděje na úspěch Jaroslav Kracík. Domácí útočník usměrnil žabku Martina Admského za Vojtkova záda.

Korekci skóre měl na hokejce ve 45. minutě Róbert Tomík, jenže útočník Ocelářů puk mezi Cháberovy betony neprocpal. Čestného úspěchu se hosté přeci jen dočkali. Ve dvojnásobné výhodě projel ve 48. minutě domácí obranou Lubomír Sekeráš a zamířil přesně mezi betony plzeňského brankáře. Poslední slovo však měli domácí, kteří dvěma góly z hole Romana Tomase a Jaroslava Kracíka upravili na 6:1.

"Chtěli jsme hrát aktivněji než v prvním zápase, ale postupně se ukázala síla Plzně v početních výhodách," litoval hostující trenér Břetislav Kopřiva. "Náš hlavní problém je v proměňování a bránění přesilovek," dodal Kopřiva. Jeho protějšek na lavičce domácích Milan Razým pochopitelně hýřil optimismem. "Potvrdili jsme kvalitu a zaslouženě jsme vyhráli," uvedl asistent plzeňského kouče. "Byli jsme lepším týmem," dodal Razým.

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Cartelli (Jan Kovář, Tomas), 19. Vlasák (M. Straka, Vostřák), 32. M. Straka (Vlasák, Vostřák), 40. Kracík (Adamský), 53. Tomas (Vlasák), 57. Kracík (Tomas) - 48. Sekeráš (V. Polák, D. Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 3:1. Diváci: 5488. Stav série: 2:0.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Třinec: Vojtek - D. Seman, Malec, Andersons, Sekeráš, Rangl, Gureň, Vosátko, Výtisk - Balej, Polanský, Hašek - D. Květoň, Peterek, D. Moravec - Pánik, Kováčik, Steber - Tomík, V. Polák. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín