Hlavní obsah

Znojmo - Kladno 5:3Znojmo vytěžilo z bleskového úvodu vítězství nad Kladnem 5:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Demel 1 : 0
5. Demel 2 : 0
28. Rýgl 3 : 0
28. Trončinský 3 : 1
35. Kalla 3 : 2
37. Procházka 4 : 2
44. Erat 5 : 2
55. Frolík 5 : 3

Dvě rychlé branky útočníka Tomáše Demela hned v úvodu zápasu pomohly hokejistům Znojma k vítězství nad Kladnem 5:3 v zápase prvního kola skupiny o udržení. Vydařený zápas v dresu domácích Orlů odehrál také útočník Jaroslav Svoboda, který si připsal hned čtyři asistence.

Článek

Kladno se nechalo zaskočit drtivým nástupem domácích hokejistů, kteří ve třetím zápase za sebou na domácím ledě zvítězili. Brankář Kopřiva poprvé kapituloval už po 69 sekundách, když jej překonal Demel. Znojmu k tlaku napomohla po Hořavově vyloučení přesilovka, v jejímž závěru přidal Demel druhou branku.

Zaskočené Kladno se nedokázalo střelecky prosadit, Eberlemu i Bělohlavovi chyběl v zakončení klid a hned v úvodu druhé třetiny ve vyložené šanci trefil Patera tyč. Hosté postupně zvýšili aktivitu, získali i tlak, ale v době jejich největší náporu se podařilo Rýglovi vstřelit třetí branku.

Zlepšenou hru Kladna ale vzápětí potvrdili dvěma brankami obránce Trončinský a o sedm minut později i Kalla. Rozdíl pouhé jediné branky ale znojemské hokejisty nerozhodil. Za pouhé dvě minuty se podařilo domácímu Procházkovi na druhý pokus prostřelit Kopřivu a v úvodu třetí třetiny Dopita vybojoval v útočném pásmu kotouč, po jeho přihrávce Erat zvýšil na rozdíl tří branek a do závěru zápasu dodal svému týmu klid.

Znojmo si sice závěr utkání zbytečně zkomplikovalo, když při vlastní přesilovce umožnilo chybou v útočném pásmu Frolíkovi po rychlém protiútoku skórovat, ale závěr už domácí hokejisté takticky zvládli a soupeři nedali naději na zvrat.

Znojemští Orli - Geus Okna Kladno 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Demel (Jar. Svoboda, Švrček), 5. Demel (R. Procházka, Jar. Svoboda), 28. Rýgl (Jar. Svoboda), 37. R. Procházka (Demel, Jar. Svoboda), 44. Erat (Dopita) - 28. Trončinský (Šmach, Kalla), 35. Kalla (Pavlas, Kopřiva), 55. Frolík (Horna, Trončinský). Rozhodčí: Jeřábek, Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2275.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Chvátal, Švrček, Vyrůbalík - Erat, Dopita, Selingr - Jar. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Šmach, Trončinský, Kameš, Hořava - Rudovský, Patera, Martin Procházka - Eberle, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: