Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ml. Boleslav 2:3Mladá Boleslav počtvrté v sezóně porazila České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Melichárek 1 : 0
13. Klimenta 1 : 1
26. Důras 1 : 2
49. Melichárek 2 : 2
65. Sýkora 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v úvodním kole skupiny o udržení s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech a počtvrté v této sezóně odešli z duelu s nováčkem soutěže jako poražený tým. Zápas rozhodl ve čtvrté sérii nájezdů svým druhým proměněným pokusem Tomáš Sýkora.

Článek

Jihočechům se přitom vydařil vstup do utkání. Již ve čtvrté minutě se dokonce ve vlastním oslabení ujali vedení. Hudec obral o puk Zíba a Melichárek z bezprostřední blízkosti překonal Schwarze. Hosté byli jako opaření a působili zcela bezradně, ale Budějovice nedokázaly svoji převahu zúročit.

A tak se prosadili hosté. Ve 13. minutě současně faulovali Kůrka a již podruhé Veselý a hosté nabídnutou přesilovou hru pět na tři využili. Jedenáct vteřin před jejím vypršením se o vyrovnání postarali Moravec s Klimentou. Úspěšný zásah vlil boleslavským krev do žil, jejich útoky se od té chvíle valily do pásma soupeře jako laviny. Brankář Turek ale zastavil akci Krále s Handlovským i střelu Důrase a Boháčovu dorážku.

Druhé dějství zahájili pro změnu velkým tlakem domácí a gólman Schwarz měl plné ruce práce při střeleckých pokusech Kůrky, Vaka i Mertla, zlikvidoval rovněž bombu od modré z hole Melichárka. V jednom z mála protiútoků však boleslavští hráči dokonale přečíslili obranu Jihočechů a Důras po spolupráci s Klimentou a Boháčem zařídil vedení.

Hostující brankář byl přesto nadále v permanenci a musel si poradit s jedovatou ranou Sičáka, záludnou Hřebejkovou střelou z otočky i Tomanovou bombou od modré čáry. Do Schwarzovy vyrážečky mířil Gřegořek a při hře čtyři na čtyři nenašli skulinu mezi betony Ptáček s Vydareným. Příležitost měl také Vak, ale produktivita Budějovic byla nadále mizerná.

Snaha domácích o vyrovnání pokračovala i v třetí dvacetiminutovce, ale Melichárek se po Humlově přihrávce neprosadil a další akce jejich spoluhráčů se tříštily již před modrou čarou. Naopak na protější straně Handlovský ohrozil Turka střelou z voleje a z pravého kruhu švihem vypálil také Důras.

Poté Hudec u zadního mantinelu vybojoval puk, jenže Melichárek zblízka Schwarze neprostřelil. Boleslavský kapitán Král milimetrovým pasem našel sprintujícího Handlovského, ten však na Turka nevyzrál. O vytouženou druhou trefu Jihočechů se postaral Melichárek, jemuž poslal puk před brankoviště obránce Ptáček.

O dramatické momenty nebyla nouze ani na konci normální hrací doby. V 57. minutě trefil Bílek tyč, následně mohl rozhodnout osamocený Handlovský. Gól však nepadla a muselo se tak prodlužovat. V nastavené pětiminutovce měli blíže k výhře hosté. Gřegořek zastavil ve velké šanci Důrase jen za cenu faulu a rozhodčí nařídili trestné střílení. Důras jej však neproměnil. Stejný hráč mohl navíc rozhodnout i o pár vteřin později po samostatné akci.

O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Do hostující branky se postavil místo Schwarze Šindelář a změna se Mladé Boleslavi vyplatila. Šindeláře sice překonali Ptáček a Huml, na druhé straně ale uspěli dvakrát Sýkora a Vrbata. Středočeši tak na třinácté Kladno ztrácí už jen pět bodů.

Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:3 SN (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Melichárek (M. Hudec), 49. Melichárek (Ptáček, M. Hudec) - 13. Klimenta (J. Moravec), 26. Důras (Klimenta, Boháč), rozhodující nájezd T. Sýkora. Rozhodčí: Pešina, Hribik - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3082.
Č. Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Ptáček, Sičák, Mucha, Vydarený - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Mertl, Šimánek, Bílek, od 25. min. navíc Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
M. Boleslav: Schwarz (na nájezdy Šindelář) - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Mocek, Schnabel, Jindra - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - T. Sýkora. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: