Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály i v Liberci a jsou ve čtvrtfinále, Třinec prodloužil sérii

PRAHA

Hokejisté Vítkovic si zajistili účast ve čtvrtfinále extraligového play-off už ve třetím utkání předkola. Na ledě Liberce vyhráli 3:1 a k postupu jim stačil nejmenší počet zápasů. Plzeň naproti tomu musí ještě o postup z předkola bojovat, Třinec totiž v prvním zápase doma vyhrál 3:0 a snížil stav série na 1:2 na zápasy. Čtvrtý zápas se hraje v Třinci ve čtvrtek.

Článek

Během prvních dvou třetin zápasu v Třinci čekali diváci na gól marně, až v 48. minutě potěšil domácí příznivce využitou přesilovkou Jozef Balej. Za další čtyři minuty trefil Martin Straka tyčku a když v 58. minutě Květoň potrestal chybu jednoho ze spoluhráčů plzeňského kapitána, bylo o výsledku rozhodnuto.

Čtyřiašedesát vteřin před závěrečnou sirénou ještě Jan Peterek upravil střelou do prázdné branky skóre na 3:0, domácí gólman Martin Vojtek slavil vychytané čisté konto.

Mizerná střelba ukončila Liberci sezónu  

Liberec se střelecky trápil už během úvodních zápasů na Moravě a ve stejném duchu pokračoval i v prvním utkání předkola před domácími diváky. Ti navíc už v osmé minutě museli přihlížet tomu, jak hostující Burger otevřel skóre.

V 28. minutě přidal Jiří Burger druhý zásah a domácí začali být na odpis. Už za pět minut ale vykřesal naději Kašpařík a na začátku třetí třetiny trefil Bartovič tyčku. Jenže další puk už za brankáře Štěpánka nedostali. Naopak inkasovali další gól z hole Kvapila a sezóna pro ambiciózní klub s řadou bývalých hvězd NHL skončila velmi předčasně.

Česká pojišťovna play-off, předkolo:
Třinec - Plzeň 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)ON-LINE
Branky: 48. Balej, 58. Květoň, 59. Peterek.
Stav série: 1:2.
Liberec - Vítkovice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)ON-LINE
Branky: 33. Kašpařík - 8. a 28. Burger, 46. Kvapil.
Konečný stav série: 0:3.

Reklama