Hlavní obsah

Hokejisté Třince porazili Plzeň 3:0 a vynutili si čtvrtý zápas

Hokejisté Třince odvrátili vyřazení z předkola play-off extraligy, v třetím utkání dnes doma zdolali Plzeň 3:0. V lítém boji už ve druhé třetině byl aktivnější, měl více šancí, ale rozhodlo se v závěrečném dějství.

Článek

Ve 48. minutě při vyloučení Pácala trefil Balej z levého kruhu levý roh branky. „To byl klíčový moment, neboť to byl zápas podle rčení kdo dá gól vyhraje,“ podotkl asistent plzeňského trenéra Milan Razým.

Další důležitý moment se odehrál v 52. minutě, kdy hosté zaútočili v oslabení. Po Cartelliho ráně od modré se dorážka Straky odrazila od jedné tyče do druhé a od ní šel puk zpátky do hřiště.

V závěru Třinec trestal chyby. V 58. minutě Květoň obral o kotouč Smreka a dal druhý gól. Dvě minuty a osm sekund před koncem Plzeň sáhla ke hře bez brankáře, ale risk jí nevyšel. Nejdříve prázdnou branku zblízka netrefil Balej, ale záhy Peterek ano. „Naši hráči dali do boje více, jejich touha zvítězit byla větší než u soupeře,“ hodnotil vyhranou bitvu asistent třineckého trenéra Břetislav Kopřiva.

ČP play-off hokejové extraligy, předkolo:
Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. Balej (Malec), 58. D. Květoň, 59. Peterek. Rozhodčí: Kubeš, Mikula - Kalivoda, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3086. Stav série: 1:2.
Třinec: Vojtek - Gureň, Andersons, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec - Kanko, Polák, Kováčik - Tomík, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Balej. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: