Hlavní obsah

Strakův útok dostal v Třinci zvláštní hlídače, ti uspěli

TŘINEC

Základem třineckého vítězství ve třetím zápase předkola play-off hokejové extraligy bylo ubránit Strakův útok, který v prvních dvou zápasech vstřelil pět gólů. Tento úkol dostala řada Poláka s křídly Kankem a Kováčikem. Splnila jej na jedničku. Ani excelentní přesilovkové komando, kdy se Strakou a Vlasákem hrál v útoku Kracík a Vostřák se posunul do obrany, Třinec v pěti početních výhodách nesestřelilo.

Článek

„Když jim dáte prostor, nemáte šanci je ubránit. Ani metr nesmějí dostat,“ vykládal Vojtěch Polák, který přiznal, že třinecký tým našel poučení v prvních dvou utkáních v Plzni. „Tam jsme zbytečně chodili na Straku dva. tentokrát jsme si jeho útok rozebrali po jednom.“

Martin Straka má u třineckých hráčů patřičný respekt. „Jemu stačí, abyste mu povolili dva kroky a najednou je fuč. Jak říkám, tihle hráči nesmějí mít prostor. I v dalším zápase mu ho musíme ještě ubrat,“ pokračoval třinecký centr.

Kapitán vítězů Jan Peterek rovněž pochválil práci Polákova útoku a vyzvedl i výkon brankáře Vojtka. „Když má Martin fazónu, a on ji momentálně má, hrozně těžko se mu dávají góly. Musíme mu ale pomoci a odklízet před ním puky, čistit prostor před brankou,“ upozorňuje.

„Nemyslím si, že by domácí hráči Martinův útok stoprocentně uhlídali. Vždyť měl šance. A několik,“ oponoval plzeňský brankář Jan Chábera. „Ale tentokrát měl také nehoráznou smůlu Cožpak není smůla, když zblízka trefíte tyč zpola odkryté branky jako se to stalo Martinovi za stavu 0:1?,“ optal se a hned si odpověděl. „Je a velká.“

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec