Hlavní obsah

Burger: Nečekali jsme, že Liberec vyřadíme tak rychle

LIBEREC

V nejkratším možném termínu si hokejisté Vítkovic zajistili postup do čtvrtfinále play-off. Hrdinou třetího duelu byl útočník Jiří Burger, který se podílel na všech třech brankách svého celku. Jedenatřicetiletý centr po zápase přiznal, že ostravští hráči před začátkem série rozhodně nečekali, že dokážou Liberec porazit 3:0 na zápasy.

Článek

"Nečekali, že bude takhle rychlé. Věděli jsme, že Liberec je kvalitní mužstvo a nejtěžší možný soupeř, kterého jsme v předkole mohli dostat. Jsem ale rádi, že to takhle dopadlo. Je to paráda," prohlásil Burger v rozhovoru s novináři.

Základem úspěchu byl podle něj výborný výkon brankáře Jakuba Štěpánka, který inkasoval jen dvě branky. "Celé mužstvo navíc hrálo nadoraz, zodpovědně bránilo a Liberci jsme nepovolili moc šancí. A to, co tam prošlo, pochytal parádně Kuba," řekl Burger.

Podle něj dnes Severočeši byli hodně nepříjemným soupeřem. "Chodili do nás, dohrávali nás. Nic jiného jim nezbývalo. Na druhou stranu to museli trochu v hlavách mít, že je to 0:2 na zápasy a že další prohra znamená konec sezony," uvedl odchovanec kladenského hokeje.

Nejproduktivnější hráč mužstva v základní části měl dnes prsty ve všech brankách Vítkovic. Dvě dal, na třetí přihrál. Svůj přínos ale nepřeceňoval. "Samozřejmě, že jsem spokojený. V play off je ale jedno, kdo dá góly. Hlavní je, že jsme postoupili," podotkl. Mohl si připsat i hattrick, třetí branku už ale nepřidal. "To mě nemrzí, na to se nehraje. My jsme šťastní, že jsme postoupili," řekl.

Štěpánek měl v sérii úspěšnost nad 98 procent

Druhým vítkovickým hrdinou se stal gólman Štěpánek, který kapituloval jen dvakrát a jeho úspěšnost v sérii se zastavila na čísle 98,11 procenta. "Jsem rád, že jsem klukům pomohl k postupu a něco jsem pochytal. Kluci mi ale vzadu pomáhali, dali góly, a to se hned jinak chytá, když máme nějaký náskok," uvedl Štěpánek. Důležité podle něj bylo i to, že Vítkovice pouze jednou v sérii prohrávaly. "A to jsme navíc hned otočili," řekl dvaadvacetiletý brankář.

Štěpánek se vyrovnal i s pro něj nezvyklým začátkem zápasu. Úvodní buly vhodili rozhodčí až v 19:00, kdy už na něj většinou "chodí" spaní. "Bylo to dobré, ale při zápase jsme byl docela unavený a říkal jsem si, že zítra už nemůžeme hrát. Nevím, co bych tu večer dělal. Naštěstí to ale dobře dopadlo, jedeme domů a můžeme si odpočinout," pochvaloval si Štěpánek.

Věří, že Vítkovice neskončí svou pouť play off už ve čtvrtfinále. "Neznamená to, že když jsme jednou postoupili, tak to hned zabalíme. Musíme se o to porvat stejně jako proti Liberci," podotkl.

Vítkovice se ve čtvrtfinále utkají se Slavií nebo s Pardubicemi. Pokud Plzeň dokáže potřetí porazit Třinec, narazí Ostravané na pražský tým. "O dalším soupeři nepřemýšlíme. Obě mužstva jsou kvalitní. My jsme se soustředili jen na Liberec. Teď máme deset dní, odpočineme a uvidíme, na koho půjdeme," dodal Burger.

Reklama

Související témata: