Hlavní obsah

Asi jsme měli nosy trochu moc nahoru, zní po vyřazení z Liberce

PRAHA

Spíše krotké beránky než nezkrotné šelmy, které mají ve znaku, připomínali v předkole extraligového play-off hokejisté Liberce. Během tří zápasů s Vítkovicemi zvládli Bílí Tygři zatnout své drápy do soupeře jen dvakrát, víc puků za mladého brankáře Štěpánka nedostali. Pro mužstvo s řadou hvězd tak sezóna skončila předčasně a na severu Čech zavládlo obrovské zklamání.

Článek

"Máme za sebou čtyři velmi úspěšné ročníky a myslím si, že jsme si nosili, včetně hráčů, trochu nosy nahoru. Mysleli jsme si, že to zvládneme, že jsme zkušený tým, který v play-off odehrál spoustu zápasů a řadu sérií jsme otočili nebo sehráli jednoduše," řekl po vyřazení novinářům generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Liberec byl považován za jednoho z favoritů ročníku a optimismem nešetřilo před sezónou ani vedení klubu, které si přálo poprvé v historii postoupit až do finále. Jenže už od začátku se Severočechům nedařilo, po 17. kole byli až jedenáctí a trenér Dušan Gregor se musel pakovat. To ještě netušil, jak moc si polepší. Slovenský Martin dovedl k triumfu v Kontinentálním poháru a v lize je sedmý.

Mladý kouč nestačil

Na lavičku Tygrů nastoupil nezkušený Filip Pešán, který brzy musel řešit trable s hvězdami klubu, z nichž byla řada starších než on sám. Kritizovaný bek Modrý se vzdal kapitánství a gólman Hnilička přerušil kariéru. Tým hledal nového brankáře, ale se Schwarzem se nedohodl a Adam Svoboda pláchl raději do Omsku. Nakonec získal Leinonena z Finska, jenž patřil v play-off k těm lepším hráčům.

Zklamali naopak ti, od kterých se čekalo nejvíc. Jaroslav Modrý měl být lídrem, ale celou sezónu se hledal. A Petr Nedvěd se po loňské blamáži ve Spartě stal hrobařem i v dalším extraligovém klubu. Další navrátilec z NHL Radim Vrbata sice po přestupu z Mladé Boleslavi v libereckém dresu zářil, ale v play-off se ani on nedokázal proti Vítkovicím prosadit.

Další budoucnost hvězdných hráčů v Liberci je zatím ve hvězdách. "Tím, že jsme vypadli takhle rychle, máme dost času, abychom vše zvážili a rozhodli se. V Liberci jsme se vždy snažili dělat věci v nějakých cyklech, ne jít sezónu od sezóny. Budeme chtít asi udělat více změn. I sezóna nasvědčovala tomu, že určité věci nefungovaly," cituje Ctibora Jecha ČTK.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice