Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 4:3Třinec doma i podruhé zdolal Plzeň, rozhodnout musí pátý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Květoň 1 : 0
25. Matějovský 1 : 1
27. Balej 2 : 1
29. Peterek 3 : 1
30. Kracík 3 : 2
57. Vlasák 3 : 3
63. Květoň 4 : 3

Hokejisté Třince porazili v předkole play-off Plzeň 4:3 v prodloužení a vynutili si rozhodující pátý zápas na soupeřově ledě. Domácí sice v řádné hrací době přišli o dvougólové vedení, ale v nastaveném čase jim zajistil vítězství svým druhým přesilovkovým gólem zápasu David Květoň. O postupujícím se rozhodne v sobotu v Plzni, čtvrtfinále play-off potom startuje v pondělí.

Článek

Ve výborném utkání s velkými zvraty si Třinec brankou v prodloužení vynutil pátý zápas v sobotu v Plzni. Byla to podívaná jaksepatří. V 8. minutě domácí Balej neproměnil trestné střílení, ale pak Třinec využil přesilovku a vedl. Plzeň se na vyrovnání hodně nadřela. „Spálili jsme hodně šancí, ty nám nakonec chyběly,“ posteskl si plzeňský kouč Pavel Hynek.“ Když se hostům povedlo vyrovnat, dostali dva góly. A ne ledajaké.

Nejdříve Balej najížděl za branku a když už byl za čarou, nahodil puk zpět tak, že trefil zezadu brankáře Cháberu a touš spadl do branky. Za pouhých 80 sekund ve vlastním oslabení ujel David Květoň, obhodil si obránce a nahrál najíždějícímu Peterkovi, který zařídil Třinci dvoubrankové vedení.

Z úzkých pomohl Plzni domácí obránce Gureň, který při vyloučení Sekeráše zcela zbytečně fauloval a nabídl soupeři 43 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem. Hosté jí nepohrdli a po 30 sekundách využili. „Škoda toho vyloučení, ublížilo nám,“ věděl asistent Břetislav Kopřiva.

Od 50. minuty Plzeň dostala Třinec pod obrovský tlak a na konci 57. minuty Vlasákovo nahození puku od modré čáry skončilo za Vojtkovými zády, který měl zcela zakrytý výhled. V prodloužení měla nejdříve výhodu přesilovky Plzeň, ale promarnila ji, vzápětí Třinec při své početní převaze gól dal.

Česká pojišťovna play-off, předkolo:
Třinec - Plzeň 4:3 po prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 14. D. Květoň (Peterek), 27. Balej (Kanko), 29. Peterek (D. Květoň), 63. D. Květoň - 25. Matějovský (Tomas, Kracík), 30. Kracík (Straka), 57. Vlasák (Vostřák). Rozhodčí: Homola, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3538. Stav série: 2:2.
Třinec: Vojtek - Gureň, Andersons, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec - Kanko, Polák, Kováčik - Tomík, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Balej. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek (17. Pácal), Cartelli, Redlihs, Benák, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice