Hlavní obsah

Podle Vykoukala jsou šance Sparty a Zlína v sérii rovnocenné

PRAHA

Hokejisté Zlína byli v letech 2006 i 2007 shodně první úspěšně zdolanou překážkou v play off při cestě Sparty za mistrovským titulem a letos stojí ambicióznímu pražskému klubu opět v cestě. Sparta po loňském vyřazení ve čtvrtfinále s Libercem před sezónou výrazně posilovala, přesto do rozhodujících bojů šla až ze čtvrtého místa. Podle obránce Jiřího Vykoukala jsou šance obou týmů před pondělním startem čtvrtfinálové série vyrovnané.

Článek

"Hraje čtvrtý s pátým, a když se to vezme matematicky, tak je to padesát na padesát. Zlín je velice dobře organizované mužstvo. Mají výborné hráče i dělníky ledu, chytá jim gólman," řekl novinářům Vykoukal, který úspěšné série proti Zlínu zažil. Na soupeři ale bude prý znát i rukopis trenéra Zdeňka Venery, který loni dovedl do finále Karlovy Vary. "Je tam úspěšný trenér a udělal kus práce."

Sparta v historii vyřadila Zlín ve všech pěti vzájemných sériích. Moravané mají ale v této sezoně lepší bilanci, když vyhráli třikrát a soupeř jen jednou. V úvodu čtvrtfinálového klání bude mít Sparta výhodu domácího prostředí. "Nevím, jestli jsme letos tak oslnili na domácím ledě, ale v play off to nějaká výhoda je, pokud přijdou lidi a budou nás povzbuzovat. I když druhé mužstvo nemá co ztratit. Přijede uvolněné s tím, že bude chtít něco urvat," prohlásil Vykoukal.

V brance Zlína bude opět mladíček Sedláček

Čelit Spartě bude osmnáctiletý zlínský brankářský objev Jakub Sedláček a Vykoukal nevidí v jeho nezkušenosti žádnou výhodu. "Určitě bude jejich mužstvo semknutý a bude mu pomáhat co nejvíc. Budou se snažit ho podržet, aby na něj šlo co nejméně střel. Chytal výborně v závěru sezony, může projít celým play off taky výborně," domnívá se Vykoukal.

Po loňském propadáku po porážce s Libercem 0:4 na zápasy Sparta přivítala zpátky osobnosti jako Davida Výborného, Ondřeje Kratěnu či Michala Broše, kteří zažili několik triumfů. "Play off je specifická soutěž, tam se zkušenosti hodí. Rozhodují maličkosti a ty potom ovlivní celkový výsledek," podotkl sedmatřicetiletý zadák.

Na Spartě věří, že naplní očekávání, která klub pasovala do role favorita soutěže. Mužstvo v sezoně příliš nezářilo, potýkalo se však také s marodkou. Během pauzy po základní části doléčili někteří hráči poslední šrámy. Mimo hru zůstává útočník Martin Ručinský a v průběhu play off by se mohl vrátit obránce Libor Procházka. "Byla výhoda pro mužstva, která měla pauzu, že se mohla dát zdravotně do pořádku. Ale může se to po prvním nebo druhém zápase změnit," dodal Vykoukal.

Pauzu vyplnili sparťané regenerací a tréninkem. "Některé dny jsme se připravovali dvoufázové a jiné jednofázové. Pokud chceme uspět v play off, musí být spojená tvrdá práce s odpočinkem. Musíme se pořádně připravit," doplnil dvojnásobný mistr světa, který se už startu rozhodující části sezony nemůže dočkat. "Každý se těší. Už by to bylo," dodal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec