Hlavní obsah

Sparta nadále nemůže počítat s Ručinským, gólmana tají

Ani bezprostředně před startem bojů play off se nemohl naplno vrátit do tréninku hokejistů Sparty útočník Martin Ručinský a jeho comeback po listopadové operaci kyčle je stále nejasný. Před čtyřmi dny to sice zkoušel na ledě, ale necítil se dobře. Tréninky svých spoluhráčů tak opět sleduje jen v civilu. I podle trenéra Františka Výborného stále klesají naděje, že by se sedmatřicetiletým olympijským vítězem z Nagana a trojnásobným mistrem světa mohl v bojích o titul počítat.

Článek

"Není nic nového. Před čtyřmi dny jsem byl na ledě, ale nebylo to ono," prohlásil Ručinský. V průběhu ledna odcestoval zkušený forvard do USA, aby urychlil léčbu nemocné kyčle a vše spělo k brzkému návratu do sestavy, ale úplné uzdravení se nadále protahuje. Původní odhady o jeho návratu na led hovořily o začátku druhé poloviny ledna, nyní je Ručinského sezona ohrožena až do konce.

Nejbližší vývoj se nedá odhadnout. "Já se ptám každý den a takovou odpověď slyším taky. Hrozně rád bych s ním počítal a měl naději, že by mohl hrát. Naděje asi je, ale je pořád menší a menší," prohlásil trenér Výborný.

"Čas běží a doba, kdy jsme věřili, že přijde na led a bude trénovat, je pryč. Za každou minutu, kterou by odehrál, bych byl rád, protože by byl pro mužstvo přínosem. Osobně si myslím, že bude hodně těžké, aby naskočil," dodal na adresu letní posily, která naposledy hrála 26. října ve Znojmě.

Výborný již ví, kdo bude chytat

Jasno má naopak Výborný prý v tom, kdo z brankářské dvojice zahájí čtvrtfinálovou sérii se Zlínem. Zda Tomáš Pöpperle, či Petr Přikryl, který dochytal základní část. "Hráčům to řekneme den před utkáním," podotkl Výborný s tím, že si však tuto informaci nechá zatím pro sebe.

Do té doby jednička Pöpperle naposledy chytal 25. ledna v 45. kole při porážce na ledě Znojma. "Beru to, jak to přijde. Tak to je, už s tím nic momentálně neudělám. Potřeboval jsem si odpočinout a potrénovat. Cítím se úplně v pohodě, můžu klidně zasáhnout do hry," řekl Pöpperle k nejisté pozici před vrcholem sezony.

Pokud by dostal příležitost, zápasová pauza by prý nevadila. "Bylo jedno, jestli odchytám třeba jeden zápas před pauzou, nebo ne. Následovala více než týdenní přestávka, takže to nehraje žádnou roli."

Přikryl se vrátil do Sparty v polovině listopadu po předčasném konci angažmá v Žilině a rozhodně v té době nepočítal, že byl mohl být kandidátem na jedničku před play off. "Stoprocentně jsem to nečekal, šel jsem se za jediným cílem - trénovat, makat na sobě, protože jsem věděl, že je tady výbornej trenér gólmanů pan Bruk, a samozřejmě jsem v duchu tušil, že to může přinést svoje ovoce," prohlásil Přikryl.

Současná situace je pro něj velkou náplastí na působení v Žilině. "Přišel jsem ze Žiliny úplně rozebranej jak psychicky, tak fyzicky. Byl to můj největší omyl v životě," zavzpomínal na nevydařený začátek sezony. Návrat do Sparty a spolupráce s Josefem Brukem mu prý hodně pomohla i psychicky. "Když jsem loni působil v Ústí, tak jsem spolupracoval s panem Brukem a ještě dalším trenérem Březinou v Lomu u Litvínova, kde je brankářské centrum. Cítil jsem se tehdy velice dobře," dodal Přikryl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice