Hlavní obsah

Vak zajistil Českým Budějovicím těsnou výhru nad Znojmem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve svém druhém vystoupení ve skupině o udržení v extralize Znojmo 3:2 a odskočili Orlům v čele tabulky na čtyři body. O rozhodující branku se postaral v 50. minutě v přesilové hře útočník Tomáš Vak.

Článek

Domácí měli možnost dostat se do vedení v úvodní přesilové hře. Šanci Vydateného ale obětavým pádem do střely zmařil Rýgl. Následně putoval na trestnou lavici Toman, ale místo hostů zahrozil českobudějovický Huml. Znojemský brankář Trvaj si následně porazil i se zakončením Melichárka po přečíslení dva na jednoho.

Hodně aktivní byl zejména Huml, jenž ale Trvaje nepřelstil ani v situaci, kdy byl před ním osamocený. Na druhé straně zahrozil Čachotský, ale na Turka nevyzrál. Do vedení se přesto dostali hosté. V 15. minutě otevřel skóre Dopita. Mountfieldu se ale podařilo rychle odpovědět: ještě v první třetině vyrovnal v přesilové hře Veselý, který tečoval Tomanovu střelu.

Druhé dějství zahájil bombou od modré čáry znojemský Bičánek, potom se však dlouhé minuty hrál nezáživný hokej. Zásluhu na tom měli zejména českobudějovičtí hráči, kteří se protrápili i dvěma přesilovými hrami. V solidním světle se představil až v 32. minutě Melichárek, jenž se však nedokázal prosadit, stejně jako následně Hudec.

Po přihrávce Dopity skóroval Kucharczyk

Při vyloučení Ptáčka pak hosté uzamkli soupeře v obranném pásmu a Turkovi několikrát pomohlo štěstí. Zapotil se zejména po střele Tesaříka a opakované dorážce Dopity. V dalším průběhu se vyznamenal Trvaj, jenž bravurně schoval do lapačky Kůrkou vyslaný projektil po šikovné přihrávce od Vaka.

Udeřilo tak na druhé straně a hosté se podruhé dostali do vedení. Dopita přesně našel najíždějícího Kucharczyka, který bez problémů překonal Turka. O 23 vteřin později však bylo opět vyrovnáno, když Trvaje překonal Mucha.

V úvodu třetí třetiny nejprve Turek vykryl střelu Procházky, poté dvakrát úspěšně zasáhl znojemský gólman po Mertlově nápřahu a šikovné Humlově teči Sičákovy střely. Aktivita domácích narůstala, Trvaj musel zastavit Gulašův pokus pravým betonem a poradil si i s Hřebejkovou kličkou. Z ojedinělého protiútoku zaměstnal Turka hostující Kucharzcyk, ale Jihočeši využili Mojžíšova trestu k otočení skóre, když Tomanovo nahození sklepl za brankovou čáru Vak.

Orli toužili po vyrovnání, většinu jejich akcí ale hráči Mountfieldu rozbíjeli už ve středním pásmu. Přesto k Turkovi prošly střely Mrázka, Selingra a Rýgla, budějovický gólman byl však pozorný. V poslední minutě znojemští trenéři odvolali brankáře, ale vyrovnat se už hostům nepodařilo. Naopak blízko čtvrté branky byl Ptáček.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Veselý (Toman, Gřegořek), 39. Mucha (Šimánek), 50. Vak (Toman) - 15. Dopita (Selingr, Kucharczyk), 39. Kucharczyk (Dopita). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Guth, Křivský. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 2985.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený (41. Frolo), Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Bílek - Mertl, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, J. Mrázek, Chvátal, Vyrůbalík - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Plášek, Haman - Davídek, Čachotský, Řípa. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: