Hlavní obsah

Mladá Boleslav prohrála ve Znojmě, její ztráta se zvyšuje

ZNOJMO

Hokejisté Znojma zvítězili ve třetím kole skupiny o udržení v extralize nad Mladou Boleslaví 3:2 a udělali výrazný krok k tomu, aby se vyhnuli baráži. Před poslední Mladou Boleslaví mají náskok už 12 bodů. K plnému bodovému zisku ale tentokrát pomohla Orlům štěstěna, neboť hosté dvakrát nastřelili tyčku a neproměnili několik dalších vyložených šancí.

Článek

Aktivněji hrající Znojmo získalo hned v úvodní třetině převahu, ale dlouho ji neumělo využít. Domácí útočníci sice častěji zakončovali, velkou překážkou pro ně ale byl dobře chytající brankář Schwarz, který kapituloval až v 18. minutě při přesilovce Orlů. Střelu obránce Rýgla vyrazil před sebe, ve skrumáži se nejlépe orientoval Dopita a prostrčil puk pod tělem boleslavského gólmana do sítě. V závěru třetiny se ale po vyloučeních Švrčka a Růžičky Znojmo neubránilo přesilovce pěti proti třem a pouhou sekundu před sirénou po akci Richarda Krále vyrovnal Zíb.

Ve druhé třetině Znojmo ještě zvýšilo důraz v osobních soubojích i kombinační rychlost. Ve 22. minutě tečoval Rýglovo nahození před branku Procházka a Schwarz už nestačil na změnu směru kotouče reagovat. Znojmo tvořilo hru, hosté spoléhali hlavně na rychlé protiútoky. Při boleslavské přesilovce odmítl po půlhodině vyrovnání Král, který z bezprostřední blízkosti trefil pouze tyčku odkryté branky. Znojmo vytrvale útočilo a ve 38. minutě se zapsal do listiny střelců po Čachotského ideální přihrávce i olomoucký útočník Řípa, jenž zaskočil v domácí sestavě za nemocného Erata.

Poklidnou cestu k vítězství si ale Znojmo v poslední třetině zkomplikovalo. Hned po 36 sekundách Král vybruslil s kotoučem od zadního mantinelu před branku a přízemní střelou překonal Trvaje. Hosté okamžitě vycítili příležitost ke zvratu a na ledě stále častěji zůstávala Králova řada. Jenže Boleslav přehnala bojovnost a čtyřmi vyloučení v krátkém sledu nabídla Znojmu více než dvouminutovou přesilovku pět na tři. V početní převaze se ale domácí hokejisté nedostali k vážnější příležitosti.

Boleslav se nevzdala, Královo sólo zlikvidoval včasným vyjetím a pádem pod nohy Trvaj a vzápětí při přesilovce trefil Benda dělovkou od modré čáry pouze tyčku. Další sólo neproměnil Handlovský. V závěru se utkání změnilo v oboustrannou křeč, Znojmo uhájilo cenné vítězství s vypětím všech sil.

Znojemští Orli - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Dopita, 22. R. Procházka (Rýgl), 38. Řípa (Čachotský, J. Svoboda) - 20. Zíb (R. Král), 41. R. Král. Rozhodčí: Husička, Hradil - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 2859.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, J. Mrázek, Tesařík, Chvátal, Vyrůbalík - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Jar. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Řípa. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Bauer, Mocek, Schnabel, J. Moravec, Zíb, Brňák - Nouza, R. Král, Handlovský - Kazionov, T. Sýkora, Benda - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Tabulka:
1. Mountfield Č. Budějovice55204724144:15575
2. Znojemští Orli55195724136:15274
3. Geus Okna Kladno55159823141:16871
4. Mladá Boleslav55156529137:15362

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín