Hlavní obsah

Kladno podruhé za sebou vyhrálo a uniká Mladé Boleslavi

Hokejisté Kladna po páteční výhře na ledě Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení zdolali ve třetím kole skupiny o udržení v extralize doma České Budějovice 4:2. Na předposledním místě zvýšili svůj náskok před poslední Mladou Boleslaví na devět bodů. Klíčový náskok získal celek Geus Okna v úvodní části, kterou vyhrál 3:0.

Článek

Kladenští se vrátili na vlastní led po pěti zápasech a plný počet bodů získali poprvé od 18. ledna, kdy v 43. kole základní části porazili Mladou Boleslav 4:3. Cestu za důležitými body načala kombinace Patery s Procházkou, který otevřel skóre už v 10. vteřině a vyrovnal nejrychlejší trefu sezony zlínského Jaroslava Balaštíka.

Bleskový gól ovlivnil další průběh první dvacetiminutovky. Trončinský v další příležitosti domácích při přesilovce ještě neskóroval a v polovině úvodní části mohl vyrovnat bývalý kladenský hráč Bílek, ale trefil jen tyčku. Ve 13. minutě naopak v početní výhodě udeřilo Kladno. Tentokrát po Procházkově přihrávce skóroval do odkryté branky Patera. Za pět minut se trefil i Stieler a gólmana Kováře vystřídal zkušený Turek.

Jihočeši v druhé třetině zvýšili aktivitu. Defenziva domácích odolávala do 31. minutě, kdy nahrávku kladenského odchovance Humla šikovně tečoval Hudec a poprvé překonal Kopřivu. Ten v 36. minutě zabránil Gulašovi, aby snížil na rozdíl jediného gólu, ale v 47. minutě už gólu nezbránil. Vakovu šanci ještě reprezentační gólman kryl, Kůrka o půl minuty později mířil do odkryté branky.

Kladenští se pak dlouho nemohli dostat z vlastní obranné třetiny, ale Kopřiva je podržel. Navíc se domácím povedl v 51. minutě brejk a Horna pojistil vítězství.

Geus Okna Kladno - Mountfield České Budějovice 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Martin Procházka (Patera), 13. Patera (Martin Procházka, Trončinský), 18. Stieler (Valský, T. Polanský), 51. Horna (Šmach, Frolík) - 31. M. Hudec (Huml), 47. Kůrka (Vak, Ptáček). Rozhodčí: Minář, Šindler - J. Svoboda, Bejček. Vyloučení: 1:7, navíc Hřebejk (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2258.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský, V. Kameš, Gudas - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieller, T. Polanský. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Jakub Kovář (18. Turek) - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Bílek (21. Rezek) - Ferebauer, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata: