Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:3Čtvrtfinále začaly lépe K. Vary, vyhrály v Litvínově po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Skuhravý 0 : 1
25. Procházka 0 : 2
26. Hübl 1 : 2
35. Rindoš 2 : 2
65. Melenovský 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Karlových Varů vyhráli první zápas čtvrtfinále play off hokejové extraligy na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech. Výhru a zároveň vedení v sérii zajistil Západočechům útočník Marek Melenovský. Druhý zápas v Litvínově je na programu v úterý od 17:00.

Článek

Domácí, za něž po dvoutýdenní pauze způsobené vážnými problémy se zády nastoupil zkušený obránce Jiří Šlégr, mohli jít hned v úvodních vteřinách do vedení. Sám před Mensatorem se objevil Kubinčák, reprezentační brankář v karlovarské svatyni ho však vychytal. V 6. minutě, kdy se hrálo pouze ve čtyřech bruslařích na obou stranách, odpověděli Západočeši. Melenovský chytře prostrčil puk na Skladaného, ale tentokrát se výtečným rozklekem blýskl Hübl.

Přesto šli hosté chvilku nato do vedení. Jen co se oběma týmům vrátili zpět do hry hříšníci z trestné lavice, dostal se odražený puk ke Skuhravému, tomu se ještě snažil v pádu vypíchnout puk Kubát, ale kapitán Energie byl v koncovce neomylný. Srovnat mohl v 15. minutě při přesilovce Lukeš, radost mu zkazil Mensator, jenž vytěsnil puk hřbetem lapačky. Ještě před první přestávkou našel Bednařík od hrazení Heinische, ten z brankoviště chytře tečoval, ale těsně mimo levou tyčku.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili náporem Severočeši. Místo vyrovnání se ale kotouč po vyhraném vhazování dostal k Procházkovi, jenž nezaváhal a poslal hosty do dvoubrankového vedení. Naděje pro otřesené domácí vzápětí udrželi nad vodou bratranci Hüblovi. Jaroslav v brance nejprve zcela zázračně vychytal v obrovských šancích Zaťoviče a Čuttu a posléze se na druhé straně rozjel ke kontru Viktor, dojel svou zblokovanou střelu od modré čáry a z velkého úhlu poslal puk pod horní tyčku.

Do prázdné branky neskóroval ani Jánský

Ve 28. minutě mohl vyrovnat Rindoš, který byl sám před Mensatorem v ideální střelecké pozici, jenže hostující brankář mu radost překazil výtečným zákrokem. Litvínovští nadále prahli po vyrovnání, jenže to odmítl Jánský, když minul zcela prázdnou branku. Hosty poté dostala do hry přesilovka. Ve 32. minutě byli navíc velmi blízko třetímu gólu, když Němec našel parádní přihrávkou z modré čáry osamoceného Kumstáta, ten však usměrnil puk mimo tyče Hüblovy svatyně.

Velké věci se děly následně ve 35. minutě. Karlovarský zadák Čutta napřáhl od modré a jeho bomba zazvonila na tyč branky za zcela bezmocným Hüblem. Otřepané "nedáš - dostaneš" však v Čuttově případě zafungovalo i podruhé v utkání. Pár vteřin nato totiž vybojoval kotouč u zadního hrazení Trávníček, ihned našel Rindoše a ten napravil své předcházející selhání, když trefil přesné k tyči - 2:2.

Strhující představení pokračovalo od úvodního vhazování také ve třetí části, hra se přelévala ve velkém tempu z jedné strany na druhou, ale brankáři byli dlouho neprůstřelní. Vyznamenal se především Mensator ve 48. minutě, který se stihl přemístit a betonem zastavil Trávníčkovu ránu bez přípravy do odkryté branky. A protože i další náznaky slibných šancí zůstaly nevyužity, dospěl zápas do prodloužení.

V prodloužení branka nepadla

Hned v jeho první minutě Hübl protáhl Mensatora, po následném buly pálil dobře Kroupa, ale vzápětí musel sám hasit požár před vlastním brankovištěm, kde vypíchl na poslední chvíli přihrávku do stoprocentní šance po přečíslení dvou na jednoho. V čase 63:07 měl jedinečnou možnost rozhodnout Němec, který se rozjel k exekuci trestného střílení po Vobořilově faulu na unikajícího Kumstáta, gólman Hübl však dokázal udržet nervy na uzdě a k radosti většiny bouřícího hlediště našel puk v lapačce.

V 68. minutě Viktor Hübl ani na druhý pokus nevyzrál na Mensatora, ale 85 vteřin před koncem desetiminutového prodloužení musel na trestnou lavici Skuhravý a domácí mohli rozhodnout v přesilovce. K trefě jim však nepomohl ani oddechový čas a rozhodnout musely až samostatné nájezdy.

V nich postupně neuspěli Němec, Viktor Hübl a Sailer, ale domácí Lukeš v závěru druhé série ano. Hrdina nájezdů Melenovský však nejprve srovnal, rozhodnutí měl na holi Jenáček, ale minul, a když Lukeš napodruhé nedal, zopakoval úspěšný nájezd Melenovský a velké drama bylo rozhodnuto.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. V. Hübl (Kubinčák), 35. Rindoš (Trávníček) - 8. Skuhravý (Kumstát), 25. Milan Procházka (Melenovský, Skladaný), rozhodující sam. nájezd Melenovský. Rozhodčí: Šír, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 6680. Stav série: 0:1.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Skuhrovec, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Rindoš, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Zaťovič, Zucker, Pech. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: