Hlavní obsah

Na nájezdy si věřím, tvrdil karlovarský střelec Melenovský

LITVÍNOV

Pevné nervy a šikovné ruce prokázal při penaltové koncovce v Litvínově karlovarský útočník Marek Melenovský. Proměnil oba samostatné nájezdy včetně toho vítězného a zařídil svému týmu cenné pondělní vítězství v úvodním čtvrtfinálovém duelu.

Článek

„K prvnímu nájezdu jsem nastupoval za stavu 1:0 pro domácí a musel jsem dát gól, abych nás udržel ve hře. Bylo to pro mě hodně těžké. Ale celkově si na nájezdy věřím,“ líčil hrdina zápasu.

„Najížděl jsem zvolna, ale pak jsem přidal a před brankářem jsem malinko přibrzdil. Nechal jsem ho trochu zajet dozadu a vystřelil jsem pod vyrážečku. Při druhém nájezdu jsem dal do střely více síly a prostřelil jsem gólmana mezi nohama,“ popsal svoje trefy Melenovský.

Nechtěl jít do rizika. „Po prodloužení tam byl už špatný led, ale doufal jsem, že si s tím poradím. Volil jsem dvě rány a uvidím, co vymyslím příště,“ usmál se Melenovský. Svému spoluhráči Němcovi dal názornou ukázku toho, jak se mají penalty proměňovat. „Ondra byl z toho, že nedal trestné střílení ani nájezd, hodně špatný. Ale nikdo se za něj na to nezlobí. Hlavně, že to takhle dopadlo a máme první bod v sérii,“ oddechl si karlovarský forvard.

Návrat na extraligový led si prožil litvínovský obránce Jiří Šlégr, který před čtrnácti dny zkolaboval v zápase s Libercem. „Určitě jsem se po té tréninkové pauze necítil dobře. Tušil jsem, že mě nohy budou bolet. Zápasové tempo v play off je úplně něco jiného než v základní části. Chtěl jsem ale mužstvu pomoci hlavně psychicky. Utkání nebylo z mého pohledu dobré, ale je to jen začátek série,“ uvažoval zkušený bek.

„Za stavu 2:0 jsme mohli zvýšit. Netrefili jsme ani prázdnou branku a navíc jsme ztratili zraněného kapitána Reichla. Je to citlivé oslabení. Ale snad to není nic vážného a v úterý bude moc nastoupit,“ přemítal Šlégr.

Reklama

Související témata: