Hlavní obsah

Šlégr byl opět v sestavě Litvínova, chtěl tým psychicky podpořit

LITVÍNOV

Před pouhými čtrnácti dny skončil obránce Litvínova Jiří Šlégr v nemocnici po kolapsu přímo v extraligovém utkání s Libercem. Zradila ho záda. Dokonce natolik, že se během jeho pětidenní hospitalizace spekulovalo o konci bohaté kariéry. V pondělí však již zkušený zadák nechyběl v sestavě svého týmu v zahajovacím souboji čtvrtfinálové série proti Karlovým Varům.

Článek

"Určitě jsem se necítil nijak zvlášť dobře, ale s tím jsem musel počítat, že ty nohy mě budou bolet," řekl Šlégr novinářům krátce po utkání, na jehož konci se po dramatickém průběhu radovali hosté. "Prostě zápasové tempo je úplně něco jiného. Spíš jsem to udělal jako psychickou podporu mužstvu a věděl jsem, že diváci nás poženou," vysvětlil důvody své touhy naskočit zpět do sestavy.

Že nastoupí, se rozhodl až během pondělního odpoledne. "Poslední dny jsem se snažil dvakrát denně trénovat, vzal jsem si i svého maséra a chtěl se dát co nejrychleji do kupy, aby se mnou pracoval na rehabilitaci. Ještě předevčírem jsem se nemohl ani otočit na ledě a padal jsem, ale ten člověk mě dal dohromady a já na dnešním rozbruslení cítil, že je to lepší, tak jsem říkal, že když to bude odpoledne stejné jako ráno, zkusím na nějaké to střídaní nastoupit," přiblížil Šlégr.

Šlégr nehrál ani v přesilových hrách

Na ledě přesto nestrávil tolik času jako obvykle v pozici lídra Severočechů. "Vše teprve doháním, takže abych chodil na oslabení i přesilovky, to bych taky nemusel vydržet. Proto jsem nehrál ani prodloužení," přiblížil Šlégr. Zatím však nechtěl odhadovat, jak to bude s jeho účastí v dalším zápase. "Na to je ještě moc brzy říkat, zda budu hrát víc nebo míň nebo zda budu vůbec hrát," dodal.

"Jirka po zdravotních problémech chodil na led minimálně podle toho, jak jsme se domluvili, když nám řekne, kdy bude moct a kdy ne. Byla na něm samozřejmě vidět pauza, ale je to hráč do mužstva, hráč, který mužstvo tmelí a já jsem rád, že pokračuje," zhodnotil Šlégrův návrat do sestavy kouč Jaroslav Hübl.

Sám Šlégr přiznal, že ze svého pohledu neodehrál povedený zápas. "Nebyl vůbec dobrý, ale jsem hlavně rád, že jsme byli schopní zápas otočit. Za stavu 2:0 tam byla obrovská šance na 3:0, ale Jarda Hübl to skvěle chytil a pak se to začalo otáčet," připomněl olympijský vítěz z Nagana. Poté měli podle něho Litvínovští značně navrch. "Byly tam čtyři gólové šance a ten zápas jsem mohli vyhrát. To, že jsme nakonec prohráli na nájezdy, to je hokej - někdo prohrát musí. V tom závěru už to je vabank. Samozřejmě nás to mrzí, ale zítra je další zápas," uvedl Šlégr.

Odstoupit musel Reichel

Vše mohlo prý vypadat možná o něco jinak, kdyby ze zápasu nemusel v průběhu třetí třetiny odstoupit kapitán Robert Reichel. "Každé zranění, každé oslabení mužstva, kdy někdo přestane hrát, je citlivé a je zásahem do mužstva. O to víc, když je to Robert. Já jen věřím, že to není nic vážného a bude moct v úterý nastoupit," věřil Šlégr.

Přes šest a půl tisíc diváků na Zimním stadiónu Ivana Hlinky vtáhl do děje dramatický, ale hlavně až překvapivě otevřený hokej od obou mužstev, která přitom měla za sebou desetidenní pauzu. "V první a druhý třetině to bylo otevřené, pak už za stavu 2:2 všichni pochopili, že se bude muset taky začít trošičku bránit. Byl to každopádně vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách, ale ke konci už byly oba týmy opatrné, a proto došlo až k nájezdům," řekl Šlégr.

Přesto na nájezdy dojít vůbec nemuselo. Domácí měli posledních 85 sekund z prodloužení možnost přesilovky a hráli tak čtyři na tři. Na poradu si vzali oddechový čas. "Moc tam toho zaznít nemohlo, snad jen to, jak bychom to chtěli sehrát. Nedalo se tam však nic moc říct. Oni to odbránili dobře, my tam nějaké šance měli, ale nedali jsme gól. Byl to samozřejmě jeden z klíčových momentů, ale na druhou stranu oni měli penaltu a nedali. Byl to rozhodně zajímavý zápas, jen škoda, že jsme nevyhráli," dodal zkušený obránce.

Reklama

Související témata: