Hlavní obsah

Série Sparty se Zlínem je vyostřená od začátku. Podle Balaštíka bude hůř

PRAHA

Již v základní části hokejové extraligy byly zápasy mezi pražskou Spartou a Zlínem pořádně vyhecované. Snad žádný z fanoušků hokeje nemohl očekávat, že ve vyřazovacích bojích tomu bude jinak. Že se v nastoleném trendu bude pokračovat, potvrdil už první zápas série na holešovickém ledě. Nespočet tvrdých zákroků, jedna bitka, slovní přestřelky a ironické úšklebky. V dalším průběhu série bude ještě pořádně horko.

Článek

Zhruba od poloviny zápasu začalo na ledě pořádně přituhovat. Po přerušení hry se hráči jen zřídkakdy rozjeli směrem k vlastním střídačkám. Místo toho se vytvořily klubka hráčů, která na sebe pokřikovala. Jednou dokonce došlo i na pěstní souboj, to když si mezi sebou vyřizovali účty sparťan Hromas a zlínský Kučný.

Mnohem víc ale měli Pražané spadeno na Jaroslava Balaštíka. Muže, který je dobře znám svým čichem na góly, ale i tvrdou hrou. Podle některých protihráčů i zákeřnou. Na konci druhé třetiny se Balaštík při vlastním oslabení natlačí před sparťanského gólmana Přikryla a vzápětí na něj spadne. Přikryl dlouho zůstává otřeseně ležet na ledě, zatímco Balaštík putuje s dvouminutovým trestem za katr.

Přikryl: Ať si Balaštík sáhne do svědomí

„Chtěl jsem se tam natlačit, věděl jsem, že přijde atak od obránce. Byl jsem v plné rychlosti a nestačil to ustát,“ bránil se zlínský forvard nařčením, že tak učinil úmyslně. Petr Přikryl ale podobné verzi příliš nevěří. „Když se rozhodne, že nepojede za bránu, ale do mě, nic s tím nenadělám. Ať si sáhne do svědomí, jestli to udělal naschvál, nebo ne. Docela mě to bolelo,“ vyprávěl brankář, který si zároveň myslí, že rozhodčí by tyto zákroky měli posuzovat daleko přísněji.

Když Sport.cz položil Balaštíkovi dotaz, zda-li se střetu s brankářem nedalo předejít, zlínská šestadevadesátka s odpovědí dlouho váhala. Po pár vteřinách ale spustila. „Těžko říct. Byl jsem křižován jedním obráncem, chtěl jsem jít tvrdě do brány. Byl jsem potrestán dvěma minutami, takže to asi faul byl, když to tak rozhodčí posoudili.“

Devětadvacetiletý útočník Ševců ale ještě poukázal na jeden moment. Když kapitán Pražanů Výborný vstřelil jeden ze svých dvou gólů, Balaštík se srazil s protihráčem Pilařem, který narozdíl od něj kolizi neustál. Sparťanské publikum začalo okamžitě pískat a vinit zlínské křídlo ze surové hry.

Balaštík: Má to Pilař zapotřebí?

„Jeli jsme proti sobě. On neuhnul, já neuhnul. On spadl. Myslím, že to dneska dělal hodně často. Byl víc na prdeli, než hrál,“ rýpl si do zkušeného obránce. A podle Balaštíka se prý rozhodně nejedná o neopodstatnělé nařčení. Pilař prý podobné věci praktikoval už v posledním kole základní části. „Nevím, jestli to má zapotřebí...,“ kroutil hlavou.

Před dalšími zápasy tak této sérii náboj rozhodně nechybí. S těmi, kteří si myslí, že podobně vypjatý souboj se již odehrávat nebude, Balaštík nesouhlasí. „Už se rozdělují dvojičky. Myslím, že to bude ještě tvrdší. Máme se na co těšit.“

S jeho slovy nelze než souhlasit. Tato série nudná rozhodně nebude. Druhé pokračování je na pořadu již v úterý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice