Hlavní obsah

Zlínský Leška: Šance jsme měli, ale na to se nehraje

Jan ŠkvorSport.cz

První dějství zlínští hokejisté nezvládli, na ledě Sparty prohráli 2:4. Vaz jim zlomila především hra v oslabení, ve kterém inkasovali hned tři branky. Cíl do druhého čtvrtfinálového zápasu je pro Ševce jasný: zapracovat na disciplíně. To si dobře uvědomuje i Petr Leška. „Už přemýšlíme, co udělat lépe, abychom v úterý vyhráli,“ říká zlínský šikula v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Do utkání jste sice vstoupili dobře, Sparta ale ještě během první třetiny dvakrát odpověděla v přesilovkách. V početní výhodě pak udeřila ještě jednou. Souhlasíte, že právě přesilovky rozhodly o vaší prohře?

Jasně. Vedli jsme 1:0, pak jsme se ale asi čtyřikrát nechali zbytečně vyloučit, čímž jsme Spartu postavili na nohy. Začala si věřit, díky dalším přesilovkám měla optický tlak. Škoda.

Myslíte, že kdyby se vám podařilo do první přestávky udržet těsné vedení, Sparta by poté znervózněla, a vaše šance na výhru by nabrala reálnějších obrysů?

Myslím, že ne. Ještě by byly do konce dvě třetiny a hráli by naplno dál. Je ale možné, že by se to vyvíjelo jinak. Kdo ví...

Naděje vám ještě svitla v závěru, kdy jste snížili na 2:4, z následného tlaku pak navíc trefili břevno. Jak moc chybělo k vyrovnání?

Dávali jsme puk do prázdné branky, gólman to chytl hokejkou. Pak to břevno, další skoro samostatný nájezd. Šance jsme měli, ale na to se nehraje.

Bylo na ledě znát, že již začalo play-off?

Spíš to bylo proto, že přišlo dost lidí, nějaká show k tomu byla... V tempu hry ale až takový rozdíl nebyl.

Z hlediště se ovšem zdálo, že o emoce a ostré střety nouze není...

Možná jo. Ale já to na ledě ani nepociťoval.

Předpokládám, že do Prahy jste jeli s cílem urvat alespoň jedno vítězství. To znamená, že v úterý musíte bezpodmínečně vyhrát.

Vyhrát... Ve sportu se nedá nic naplánovat. Chceme vyhrát každý zápas. Dnes se nám to nepodařilo, další šanci máme v úterý. Tak uvidíme.

Co tedy do dalšího dne zlepšit?

Určitě disciplínu, abychom neměli moc vyloučených hráčů.

Už jste pondělní prohru hodil za hlavu a plně se soustředíte na druhý pokus?

No jasně. Skončilo to, prohráváme 0:1 na zápasy. Už přemýšlíme, co udělat lépe, abychom v úterý vyhráli.

Jak budete večer po zápase relaxovat?

Dáme si večeři, půjdeme na pokoj a chvilku se o tom zápase budeme bavit. Pak spánek. Nic mimořádného.

Zaberete v pohodě?

Možná trochu později, ale bude to v pohodě. Pivo nepiju, takže ani na tohle nedojde.

Reklama

Související témata: