Hlavní obsah

Bylo by příjemné zopakovat rok 2004, přeje si hokejista Vostřák

PLZEŇ

Hokejisté Plzně se ve čtvrtfinále extraligového ČP play-off představí po pěti letech a jedním z šesti hráčů, kteří se pod letošní i minulý úspěch podepsali, je útočník Pavel Vostřák. Šestatřicetiletý hráč je tak i pamětníkem tehdejšího senzačního vyřazení favorizovaných Pardubic v prvním kole play-off. A právě Pardubice budou soupeřem Plzně i letos.

Článek

"Tehdejší sérii si pamatuju moc dobře, protože to byla moje poslední sezóna v Plzni. Jsem rád, že se to tehdy povedlo, a i proto se na Pardubice těším. Kdyby se to zopakovalo, bylo by to hrozně hezké," řekl Vostřák.

V sezóně 2003/04 Pardubice vyhrály základní část, Plzeň se naopak většinu sezóny trápila a postup do play-off si zajistila až v posledním kole základní části. Ve čtvrtfinále však i díky výkonu brankáře Romana Málka, který se o rok dříve výrazně zasloužil o výhru pražské Slavie ve finále extraligy nad Pardubicemi, Plzeň soupeře v sedmi zápasech vyřadila.

"I tehdy byla série vyrovnaná a Pardubice byly ještě větším favoritem než teď. Je to pro nás výhoda," uvedl Vostřák, podle kterého letos Pardubice oprávněně skončily na druhém místě. "Opět jsou favoritem. Já to ale beru tak, že jim to nechceme lehce nechat. Chceme se o to poprat. Zápasů v play-off není nikdy moc," podotkl zkušený útočník.

Plzni se Vostřákův příchod vyplatil

Vostřák se do Plzně vrátil až letos v lednu, na konci přestupního termínu. Do té doby oblékal dres švýcarského druholigového celku Neuchatel Young Sprinters, který ale nepostoupil do play-off a českého útočníka uvolnil na hostování. A Plzni se jeho příchod vyplatil. V elitní formaci s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem se mu daří. V sedmi zápasech základní části nasbíral osm kanadských bodů, v pěti duelech předkola přidal dalších pět. Jeho průměr je tak více než bod na zápas.

Spolupráci se Strakou si nemůže vynachválit. "Je to paráda. Martin vždy říkal, jaké je to, když hraje s Jardou Jágrem. Pro nás s Tomášem Vlasákem je to podobné. Soupeři se soustředí na něj (Straku) a my máme na ledě prostor. Je to výborné," pochvaloval si Vostřák.

Plzeň si postup do čtvrtfinále zajistila až v sobotu, kdy v pátém utkání předkola porazila doma Třinec. Následně dostali hráči jeden den volna a od pondělí opět trénují. "Unaveni nejsme, těch zápasů není tolik. Dobré je, že se nám vyhýbají zranění. Všichni se na čtvrtfinále těší a určitě do toho nejdeme s tím, že jsme rádi v play off. Když už tam jsme, tak si to chceme užít a poprat se o co nejlepší výsledek. Hned v prvním zápase se chceme pokusit uspět," dodal Vostřák.

Reklama

Související témata: