Hlavní obsah

Kladno - Znojmo 5:1Kladno se výhrou bodově dotáhlo na Znojmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bělohlav 1 : 0
27. Frolík 2 : 0
30. Polanský 3 : 0
40. Stieler 4 : 0
53. Dopita 4 : 1
54. Procházka 5 : 1

KLADNO

I druhý domácí zápas v boji o udržení v extralize zvládli hokejisté Kladna na výbornou a zdolali Znojmo jednoznačně 5:1. Oba týmy mají nyní shodně bodů a mají devítibodový náskok na poslední Mladou Boleslav.

Článek

Domácí byli od začátku aktivnější. Do první gólové příležitosti se dostal Frolík, ale ztroskotal na brankáři Kamešovi, jenž dostal přednost před Trvajem. Podobně se vedlo v šanci i Stielerově řadě. Hosté zahrozili v úvodu jen jednou, Demelovu tvrdou střelu reprezentační gólman Kopřiva vytěsnil. V 11. minutě se domácí příznivci již radovali, když po kombinaci s Paterou skóroval Bělohlav.

V podobném duchu se odvíjel další průběh utkání, o osudu zápasu se prakticky rozhodlo ve druhé části. Nejdříve se prokličkoval celou obranou Znojma Kalla, z branky vytáhl Kameše a Frolík měl velice snadnou pozici při zakončení. Přesně v polovině zápasu chyboval na útočné modré čáře hostující bek Rýgl, Polanský mu sebral puk a samostatný nájezd proměnil střelou do levého horního rohu. Byl to jeho první gól za Kladno.

Skóre druhé třetiny uzavřel 32 sekund před sirénou Stieler, jenž využil Eberleho nahození od postranního mantinelu. Třetí třetina se pouze dohrávala. Ani jeden z týmů již neměl příliš velký zájem něco s rozhodnutým stavem dělat. Kosmetické úpravy na výsledku provedli nejdříve znojemský Dopita a necelou minutu nato domácí Procházka.

4. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Bělohlav (Patera), 27. Frolík (Kalla, Hájek), 30. T. Polanský, 40. Stieler (Eberle), 54. M. Procházka (Patera, Bělohlav) - 53. Dopita (Kucharczyk). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bejček, Guth. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 1888.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončiský, Gudas, D. Růžička - Bělohlav, Patera, M. Procházka - T. Polanský, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Müller, Kasík.
Znojmo: J. Kameš - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, J. Mrázek, Chvátal, Vyrůbalík - Selingr, Dopita, Kucharczyk - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Haman, M. Růžička - Řípa, Čachotský, Sajdl. Trenéři: Rulík, Baďouček.

Reklama