Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary opět vyhrály v Litvínově po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Procházka 0 : 1
53. Branda 1 : 1
70. Melenovský 1 : 2

Hokejisté Karlových Varů vyhráli i druhé čtvrtfinálové utkání play-off extraligy na ledě Litvínova po samostatných nájezdech. V normální hrací době i po prodloužení skončil duel 1:1, v šesté sérii nájezdů rozhodl o výhře hostů Marek Melenovský. Energie vede 2:0, série pokračuje v pátek v Karlových Varech.

Článek

Domácí se v úterý museli obejít bez zraněného kapitána Reichla, oslabeni nastoupili ale i hosté. V obraně chyběl Dobroň, pro kterého kvůli zlomené klíční kosti předčasně skončila sezona.

Úvod patřil litvínovským hokejistům. Ve 3. minutě nebezpečně střílel Kubát, v osmé se před Mensatora natlačil Jenáček a nebezpečnou situaci ukončil až faul Proška. Následně šel na trestnou lavici Duben a domácí hráli 55 vteřin v pěti proti třem. Severočeši ji ale nedokázali využít, stejně jako následnou klasickou početní výhodu.

Domácí se dostali do trvalého tlaku, který jen na dvě minuty přibrzdilo vyloučení Skuhrovce. Karlovarští se do hry dostali až na začátku druhé třetiny, díky sérii přesilových her. Při Vobořilově trestu vyzkoušel Hübla Melenovský, ale nápor hostí přišel až poté. Od 27. minuty hráli pět minut v početní výhodě, dvě minuty dokonce v pěti proti třem. Košťál ani Sailer v dobrých šancích ale Hübla nepřelstili.

Na druhé straně měl šanci Branda, ale dopadl stejně jako hostující Dej. Sérii přesilovek si následně zahrál i Litvínov, dvě Košťálova vyloučení však stejně jako 65 vteřin dlouhou výhodu pět na tři nevyužil. Skóre nakonec otevřeli hosté, jak jinak než v početní výhodě. Vteřinu před koncem druhé třetiny dorazil za Hüblova záda Melenovského střelu pohotový Procházka.

Druhý gól mohl hned krátce po přestávce přidat Sailer, ale následně si převahu vytvořili domácí. Kouč Hübl stáhl hru na tři formace, sedět zůstal i Šlégr, jenž duel poté sledoval už v civilu, a před Mensatorem bylo rušno. Lukeš, Jánský ani Heinisch ale vyrovnat nedokázali. V početních výhodách bylo navíc vidět, jak citelně Litvínovu chybí Reichel. Do dalších šancí se dostali Kroupa s Punčochářem, ani oni ale neuspěli. Nakonec byli Severočeši za svou aktivitu přece jen odměněni. V 53. minutě rozjásal vyprodaný stadion Branda.

Další branka již v normální hrací době nepadla, i když v poslední minutě byl blízko rozhodnutí Jánský. V úvodu nastavené desetiminutovky měli více ze hry domácí, poté se ale dvě minuty museli bránit v oslabení. Karlovy Vary však gól nedaly a ke slovu přišly samostatné nájezdy.

V nich se opět z výhry radovali hosté, i když tentokrát až v šesté sérii. Nejprve se trefili Hluchý a Trávníček, ale následně se devět střelců neprosadilo. Rozhodl Melenovský, který předtím jeden pokus neproměnil. Domácím nepomohla k úspěchu ani změna brankáře po druhém nájezdu, kdy Hübla nahradil Franěk.

Druhý zápas čtvrtfinále play off hokejové extraligy:
Litvínov - Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 53. Branda (Jánský, Lukeš) - 40. Milan Procházka (Melenovský), rozhodující nájezd Melenovský. Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:9, navíc Jenáček - Košťál oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 0:2.
Litvínov: J. Hübl ml. - Skuhrovec, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Šlégr, Vobořil - Jánský, Branda, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Rindoš, Jenáček - Zíma, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Duben, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Zaťovič, Zucker, Pech. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama