Hlavní obsah

Mladá Boleslav ve skupině o udržení poprvé vyhrála za tři body

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi ve skupině o udržení v extralize poprvé naplno bodovali. Nad Českými Budějovicemi v úterý zvítězili 2:0 a jejich devítibodový odstup na posledním místě tabulky se nezvětšil.

Článek

Jihočeši jsou pro nováčka soutěže příjemným soupeřem, což se potvrdilo už v úvodním dějství. Domácí zatlačili soupeře do jejich obranného pásma a po několika slibných šancích, které pochytal Turek, nedal zkušenému brankáře šanci 7. minutě obránce Bauer, jenž se opřel do odraženého puku.

V prostřední části utkání se hra vyrovnala. Hosté přidali na důrazu a zrychlili bruslení, kýžený efekt v podobě vstřelené branky jim to ale nepřineslo. Největší šanci na vyrovnání měl uprostřed utkání Gulaš, ale z bezprostřední blízkosti pozorného gólmana Schwarze nepřelstil. Domácí naopak mohli zvýšit. Obránce Mountfieldu Sičák neudržel kotouč na útočné modré a poslal do úniku dvojici Klimenta - Důras, jimž se ale akce ve finále nepovedla a dorážející Zíb narazil na jistého Turka.

V poslední třetině se hosté nechtěli smířit s nepříznivým stavem a vlétli na domácí jako uragán. Pět minut je k ničemu nepustili a vytvořili si drtivý tlak, který však vyústil pouze v jednu nebezpečnou střelu Kůrky. V největším tlaku se dostali do brejku domácí hráči, puk na konci jejich akce skončil mezi kruhy u obránce Zíba a ten perfektně umístěnou střelou nad vyrážečku překonal Turka. Hosté měli dál optickou převahu, zatímco Boleslav se dostávala do nebezpečných brejků. Důras ani kapitán Král se ale neprosadili, a tak se o výsledek domácí strachovali až do konce.

4. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
BK Mladá Boleslav - Mountfield České Budějovice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Bauer (Handlovský, Novák), 46. Zíb (Důras). Rozhodčí: Fraňo, Kubeš - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, navíc Sičák, Frolo (oba Č. Budějovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 2354.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Bauer, Mocek, Schnabel, Zíb, Brňák, Čížek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - Kazionov, T. Sýkora, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák, Poživil - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Bílek - Mertl, Horák, Hřebejk. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články