Hlavní obsah

Sparta se dostala do pohody a chce vyhrávat i ve Zlíně

PRAHA

V základní části sice nepředváděli úplně oslnivé výkony, ale v play-off už jedou hokejisté Sparty Praha jako dobře namazaný stroj. Přes počáteční obavy svého soupeře ze Zlína v úvodních dvou zápasech čtvrtfinále přejeli a dovolili mu vstřelit jen dvě branky. Sparta se zatím i na ledě úspěšně stylizuje do starověkých bojovníků, kteří dělají v holešovické aréně předzápasovou šou, a soupeře nijak nešetří.

Článek

"Mužstvo se dostalo do pohody. Pro nás byl hodně těžký první zápas, kdy je to vždycky napjaté. Zlín začal výborně i ve druhém duelu, ale zvládli jsme to," pochvaloval si výkon svých spoluhráčů sparťanský kapitán David Výborný, jenž stejně jako v pondělí skóroval dvakrát. "Jsem rád, že jsem týmu trochu pomohl. Ale vždycky je to o dvaceti lidech, ne o jednom."

Výborný vyzdvihl Přikryla, provokace neřeší

Bitvy mezi Spartou a Zlínem jsou na ostří nože, ve druhém zápase se na ledě jiskřilo už během druhé třetiny. Někteří hráči hostí nevynechali jedinou příležitost jít domácím po krku. "Možná je to úmysl, že chtějí něco vyprovokovat," zamýšlí se trenér Pražanů František Výborný. "Některé zákroky nebývají fér, ale to je play-off," pokračoval.

"Upozorňujeme hráče, aby se nenechali vyprovokovat, protože každý detail pak může rozhodovat. Najednou jste ve třech, inkasujete dvě branky a zápas je o ničem," varuje Výborný starší. "Ale máme typy hráčů, kteří umí zjednat pořádek. A nebojí se ani ostatní. Třeba Michal Gulaši neoplývá mohutnu postavou, ale neváhá rozdat rány a dokáže je i přijmout," vyzdvihl obránce, jenž se často snažil srážet zlínské hráče u mantinelu.

Hodně jej potěšil také výkon Petra Přikryla. "Po únorové přestávce odchytal velmi dobrá utkání a zasloužil se o náš postup na čtvrté místo. Po těchto výkonech dostal v brance přednost. A já mu to hrozně přeju, protože tady za ty roky odvedl hodně práce. Vždycky byl taková ta dvojka, která se do branky moc nedostala. Už v roce  2000 jej Petr Bříza do branky nepouštěl ani v zápasech, kdy jsme jasně vedli," měl slova uznání pro 31letého gólmana.

Kapitán: Máme před Zlínem jen malý krůček

Sparta má sérii se Zlínem dobře rozjetou, ale v oblacích se ještě rozhodně nevznáší. "Postup je ještě hodně daleko. Teprve až vyhrajeme čtvrtý zápas, tak budeme vědět, že jsme postoupili. Zatím máme před Zlínem jen malý krůček," varuje před možným podceněním David Výborný.

"Ve Zlíně to budou jiné zápasy a my musíme pořád hrát svůj hokej. Myslím, že Zlín je porazitelný i doma," vidí to ale optimisticky jeho spoluhráč Jakub Koreis. A asistent Marian Jelínek na tiskové konferenci po zápase prohlásil jasně: "Jedeme do Zlína s tím, že si chceme jedno vítězství přivézt."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články