Hlavní obsah

V Litvínově se hrálo podle stejného scénáře, znovu rozhodl Melenovský

LITVÍNOV

Útočník Karlových Varů Marek Melenovský asi bude litvínovské hokejisty dlouho budit ze sna. Dva dny po sobě to byl právě jeho nájezd, který zajistil v extraligovém čtvrtfinále výhru karlovarským hokejistům. I když se v úterý trefil až na druhý pokus. „Ale tentokrát můžu jen děkovat Mensimu, že mi umožnil jet i po prvním neúspěšném nájezdu,“ hrnul chválu na svého gólmana.

Článek

Karlovarský brankář Lukáš Mensator včera poprvé nastupoval do zápasu v roli otce – během prvního duelu se mu totiž narodil syn Lucas Mensator. Jeho otec neuspěl při nájezdech jen v první sérii proti Michalu Trávníčkovi. Ten už ale svůj druhý pokus nezvládl. „Věřil jsem si i na něj, když se mě trenéři ptali. Bohužel to nevyšlo,“ litoval jediný úspěšný litvínovský střelec.

Jeho tým nespasila ani změna, kdy se po prvním nájezdu postavil do branky místo Hübla Franěk. „Všiml jsem si té změny, kluci mi i říkali, kde by mohl mít Franěk slabiny, ale já se snažím rozhodnout se vždycky na poslední chvíli,“ popisoval svoji nájezdovou strategii Melenovský, hrdina prvního dvojzápasu. „V minulé sezóně se nám nájezdy dařily extrémně, v téhle to ale bylo horší. Tak teď si spravujeme chuť,“ spokojeně se usmíval.

O kus dál vycházel z kabiny s mnohem chmurnější náladou litvínovský kapitán Jiří Šlégr. Poté, co v polovině února proti Liberci zkolaboval po problémech s páteří, se rozhodl již v pondělí do play-off naskočit. V osobních soubojích byl znovu sice aktivní, ale herně sám cítil, že po zdravotních potížích to ještě není ono. Raději proto odstoupil.

„Nemělo smysl, abych hrál, když to nejde naplno. Pro tým jsem nebyl žádným přínosem,“ zhodnotil sebekriticky.

Reklama

Související témata: