Hlavní obsah

Gólman Sparty Přikryl: Nula je výborná, teď se těším do Zlína

Přesně dva týdny před svými 31. narozeninami dostal brankář Petr Přikryl předčasný dárek v podobě své vůbec první vychytané nuly v domácí extralize. Věčný náhradník se dočkal až ve svém 125. zápase v nejvyšší soutěži. "Důležité je, že jsme vyhráli a všechno fungovalo. Nula je jenom taková třešnička na dortu," usmíval se brankář Sparty po úterním vítězství 4:0 nad Zlínem.

Článek

Kdyby vám někdo v době, kdy jste se do Sparty vracel, řekl, že v play-off týmu vychytáte nulu, věřil byste tomu?

To je těžké. Tady nevíte, co bude druhý den... Takže já si to ohromně užívám.

Tušil jste vůbec, že za celou kariéru ještě nemáte na kontě nulu v extralize?

Abych řekl pravdu, tak to nijak nepočítám, jestli byla nějaká nula nebo ne. Přece jen už působím v extralize nějakou dobu. A není to rozhodující. Důležité je, že jsme vyhráli a všechno fungovalo, jak má. Ta nula je jenom taková třešnička na dortu.

V základní části jste o čisté konto několikrát v závěru přišel. Dával jste si tentokrát větší pozor a upozorňoval na to i spoluhráče?

Ne, to určitě ne. Nula je určitě výborná a je to zásluha celého týmu. Nejdůležitější je, jak jsme celý zápas působili jako tým, jak jsme hráli přesilovky. Já jsem neměl zase tolik práce.

Jak jste vnímal tu situaci, kdy nebylo jasné, kdo se v play-off postaví do branky?

V tomhle jsem měl možná trochu výhodu. Já koukám jen na každý další zápas a rozhodně jsem se nijak nestresoval, jestli budu stát v bráně nebo ne.

Zlínští tvrdili, že máte dobře přečtené jejich přesilovky. Vidíte to z branky stejně?

Čím delší bude ta série, tak budeme mít samozřejmě soupeře více přečteného. Určitě se na ně dobře připravujeme, stejně tak asi i oni na nás.

V základní části se v dresu Zlína hodně prosazovala jeho první pětka. Jak moc zlobí tihle hráči?

Zlobí hodně, i když se to třeba tolik nezdá. Jsou silní na puku a je vidět, že jsou sehraní. Ale my to zatím dobře bráníme a každý si dobře plní své úkoly.

Ve Zlíně to ale asi budou přece jen jiné zápasy...

Na jejich úzkém kluzišti budou ještě nebezpečnější, tam jim to hodně vyhovuje. Ve Zlíně to bude hodně zajímavé, moc se tam těším.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články