Hlavní obsah

Vítkovice si vyšláply na mistrovskou Slavii, Plzeň uspěla v Pardubicích

PRAHA

Loňský šampión O2 extraligy a letošní vítěz základní části Slavia nevstoupil do ČP play-off úspěšně. Pražané prohráli na svém ledě v úvodním utkání čtvrtfinále s Vítkovicemi vysoko 1:5, dvěma góly se zaskvěl útočník mužstva Steel Marek Kvapil. Hosté se tak ujali vedení v sérii 1:0 stejně jako Plzeň, která zdolala domácí Pardubice 2:1 po nájezdech, oba góly hostů vsítil Tomáš Vlasák.

Článek

Na úvodní gól čekali diváci v O2 aréně až do 22. minuty. Trefil se vítkovický útočník Marek Kvapil, jenž zkoušel štěstí střelou z úhlu a obránce Slavie Jiří Drtina si puk srazil hokejkou do vlastní branky. Slavia odpověděla bleskově zásluhou Romana Červenky na začátku 24. minuty.

V polovině utkání šli Hadamczikovi svěřenci znovu do vedení po gólu Petra Jurečky a šešívaní již odpověď nenašli. Na 3:1 zvýšil ve 43. minutě Svačina a svůj druhý gól v zápase si připsal Marek Kvapil v 51. minutě. Domácí debakl potvrdil vítkovický Krenželok střelou z mezikruží.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy:
17:00Slavia - Vítkovice 1:5on-line
Branky: 24. Červenka - 22. a 51. Kvapil, 30. Jurečka, 43. Svačina, 53. Krenželok.
17:00Pardubice - Plzeň 1:2 SN.on-line
Branka: 20. Starý - 52. Vlasák, roz. nájezd Vlasák.

Vlasák rozhodl o vítězství Plzně 

Až samostatné nájezdy rozlouskly druhý středeční duel mezi Pardubicemi a Plzní. Rozhodující vítěznou penaltu proměnil Tomáš Vlasák a poslal svůj tým do vedení v sérii hrané na čtyři vítězné utkání 1:0.

Východočeši šli do vedení gólem Jana Starého deset sekund před koncem první dvacetiminutovky. Domácí útočník překonal plzeňského Jana Cháberu přesnou střelou švihem. Plzeňští našli recept na domácího gólmana až v 52. minutě. Srovnání zařídil po přesilovkové kombinaci a střele do prázdné klece Vlasák, jenž se tak stal stal plzeňskou hvězdou večera.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec