Hlavní obsah

Pardubičtí výhodu domácího ledu propásli

PARDUBICE

Tradice byla porušena. Plzeňští hokejisté v této sezóně v Pardubicích dvakrát podlehli, třetí porážku už ale nedopustili.

Článek

„Neproměňovali jsme šance, přitom jsme vypálili tolik střel,“ kroutil nevěřícně hlavou pardubický útočník Tomáš Divíšek. Sám byl v prodloužení blízko rozhodnutí, společně s Pivkem dostali ve skrumáži puk za čáru, sudí Minář ale po konzultaci branku neuznal. „Nejdříve ukázal, že je gól, pak to po domluvě s videem odvolal. Co k tomu říct?“

Plzeňský brankář Jan Chábera kapituloval ve středu jen jednou. Dalších 45 pokusů domácích kryl, navíc vychytal v nájezdech Somíka, Pivka i Blažka.

„Penalty jsou o tom, jak se komu zadaří,“ pravil jen. A sporná situace v prodloužení? „Držel jsem puk a pardubický hráč mě s ním zatlačil do branky. Rozhodčí to asi viděl, proto gól neuznal,“ vysvětloval gólman.

Střelec obou plzeňských branek Tomáš Vlasák měl před svým nájezdem jasno: „Byl jsem rozhodnutý pro přímou střelu, nechtěl jsem riskovat blafák.“ Mrzel ho však vysoký počet trestů na plzeňské straně. „Musíme hrát disciplinovaněji,“ varoval. „Ještě že nás podržel brankář.“

Před sedmi lety dovedla trenérská dvojice Václav Sýkora– Pavel Hynek pražskou Spartu k mistrovskému titulu, ještě v minulém ročníku působili společně ve Znojmě. Nyní stojí každý na jiné straně barikády. „Popřáli jsme si štěstí. Je to souboj dvou týmů, my jsme jen jejich součástí,“ nevnímal duel o nic více prestižněji Sýkora.

Reklama

Související témata: