Hlavní obsah

Už nemáme co ztratit, vědí v Litvínově

Michal OsobaPrávo

Jet ke dvěma utkáním na led soupeře a prohrávat 0:2 na zápasy, to je značně prekérní situace. Litvínovští hokejisté se v ní ocitli, i když byli Karlovým Varům vyrovnaným soupeřem herně i výsledkově.

Článek

„Prohrát dvakrát doma na nájezdy, navíc když rozhodne stejný hráč, to mrzí,“ kroutil hlavou litvínovský bek Jiří Šlégr. „Ale vyhrát musejí čtyři zápasy. My teď ve Varech nemáme co ztratit,“ tuší zkušený hráč, jenž se rozhodne až na poslední chvíli, zda na západě Čech nastoupí.

Povzbuzení Litvínovským, byť zamýšlené spíše jako varování do vlastních řad, přidává i karlovarská hvězda úvodních dvou zápasů Marek Melenovský. „Nic není hotovo, loni jsme s Budějovicemi také prohrávali 0:2 a ještě jsme postoupili,“ vybavuje si.

„Oba zápasy byly strašně vyrovnané, proč by to nemohlo dopadnout ve Varech úplně obráceně,“ ptá se litvínovský útočník Michal Trávníček. Co pro to musejí černožlutí udělat? „Chodit víc před brankáře Mensatora,“ má jasno.

„A v přesilovkách nebýt tak nervózní a častěji střílet,“ přidává Šlégr další problém Litvínova. Během obou zápasů seděli totiž Karlovarští šestnáctkrát na trestné lavici, ale domácí ani jednu přesilovku nevyužili.

Reklama

Související témata: