Hlavní obsah

Sparta a Karlovy Vary vyhrály i potřetí a jsou krok od postupu do semifinále

PRAHA

Hokejisté Sparty dokázali Zlín porazit i na jeho ledě a vedou ve čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy 3:0 na zápasy. Pražané porazili v pátek domácí Berany 4:1 a k postupu do semifinále jim stačí zvítězit v jednom zápase. Karlovy Vary zvítězily nad Litvínovem 3:1 a vedou rovněž 3:0 na zápasy. Ve skupině o udržení vyhrály České Budějovice ve Znojmě 4:0 a Kladno zdolalo Mladou Boleslav 4:2.

Článek

Zlín se na domácím ledě ujal vedení ve 23. minutě zásluhou Pavla Kubiše, jenž střelou do horního rohu branky překonal gólmana Přikryla. Hosté odpověděli v polovině zápasu po střele Petra Tona. Sparťanský forvard nahodil puk na Štěpánka, který díky clonícímu Netíkovu černou gumu neviděl včas a lovil ji ze sítě.

Obrat pro hosty zajistil o sedm minut později Jakub Langhammer. Útočník Pražanů si položil zlínského strážce svatyně a ranou k protější tyči poslal Spartu do vedení. Klid na hokejky svěřenců trenéra Výborného vnesl ve 44. minutě Gulaši. Sparta nejen že si dvoubrankové vedení pohlídala, ale Netík přidal sedm minut před koncem zápasu čtvrtou branku. K postupu do semifinále zbývá Spartě vyhrát jedno utkání.

Také Karlovy Vary zvádly třetí duel. Nad Litvínovem Západočeši na svém stadiónu zvítězili 3:1 a přiblížili se postupu mezi nejlepší čtyři celky extraligy. Domácí získali klid na své hole po druhé třetině, kdy vedli již 3:0. Litvínov korigoval skóre ve 43. minutě díky Bahenskému. Vítěznou trefu Energie tak zaznamenal ve 27. minutě obránce Ondřej Němec.

Ve skupině o udržení zvítězily České Budějovice ve Znojmě přesvědčivě 4:0. Třemi kanadskými body se blýsknul hostující Ivan Huml, jenž nejprve nahrál na úvodní gól zápasu, poté sám zvýšil na 2:0 a nakonec asistoval u branky na konečných 4:0 pro Jihočechy.

Napínavý duel se šťastným koncem pro domácí čekal na diváky v Kladně, kam přijela poslední Mladá Boleslav. O výhře Kladna rozhodl v 50. minutě Martin Procházka svým druhým gólem v zápase. Domácí útočník před tím překonal Schwarze po osmnácti sekundách druhé části. Boleslav sice vedla zásluhou Tomáše Sýkory, ale na tři body nedosáhla.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy
17:00Zlín - Sparta 1:4on-line
Branky: 23. Kubiš - 31. Ton, 38. Langhammer, 44. Gulaši, 54. Netík.
18:00K. Vary - Litvínov 3:1on-line
Branky: 20. Skladaný, 27. Němec, 31. Milan Procházka - 43. Bahenský.
Zápsy o udržení
17:30Kladno - Ml. Boleslav 4:2on-line
Branky: 41. a 50. Martin Procházka, 39. Horna, 60. Hájek - 23. T. Sýkora, 43. Benda.
17:30Znojmo - Č. Budějovice 0:4on-line
Branky: 25. Hudec, 39. Huml, 45. Kotrla, 60. Melichárek.

Reklama

Související témata: