Hlavní obsah

Zlín - Sparta 1:4Sparta vyhrála ve Zlíně a je krok od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kubiš 1 : 0
31. Ton 1 : 1
38. Langhammer 1 : 2
44. Gulaši 1 : 3
54. Netík 1 : 4

Hokejisty Sparty dělí jedno vítězství od postupu do semifinále play off extraligy. Pražané vyhráli ve třetím čtvrtfinále na ledě Zlína 4:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:0. Sparta se sice v úvodu bránila velkému náporu domácích, prohrávala 0:1, ale ve druhé polovině duelu zápas obrátila ve svůj prospěch. Pomohlo ji k tomu i stoprocentní využití přesilových her, ve kterých dala dvě branky. Svěřenci trenéra Františka Výborného si mohou zajistit postup již v sobotu, kdy série pokračuje opět na stadionu Luďka Čajky.

Článek

Kouč domácích Venera po předešlých dvou prohrách pozměnil sestavu svého celku a hlavně se rozhodl hrát jen na tři formace. A tento krok se mu v úvodu osvědčil. Zlín měl od úvodního vhazování převahu a brankář Přikryl byl v permanenci i díky sérii vyloučení Sparty. Poté, co hosté přežili úvodní oslabení, mohl otevřít skóre po Köhlerově akci Balaštík, který ale nestihl puk usměrnit do odryté branky soupeře.

Zatímco Sedláčka hájícího svatyni Zlína trochu prověřili pouze Gulaši a Kratěna, Přikryl musel potvrdit svou formu posledních dnů proti Galvasovi nebo Kubišovi. V závěru první třetiny měli domácí jedinečnou šanci dostat se do vedení ve dvojnásobné přesilové hře trvající 31 vteřin. Sparťané však odolali.

Ve 23. minutě se domácí už dočkali. Vyprodaný stadion rozjásal Kubiš, který zůstal osamocený před Přikrylem a přehodil ho. Velkou zásluhu na gólu měl aktivně hrající Vlach, který se efektní kličkou zbavil Hanzlíka a přihrál Kubišovi před odkrytou branku. Zvýšit vedení domácích mohli Köhler a Nosek, ale neuspěli a poté začala směrem do útoku hrát i Sparta. Pražané zvýšili aktivitu, tlačili se před Sedláčka a také se jim podařilo vyrovnat. Vykoukalovu střelu tečoval Ton a v polovině normální hrací doby to bylo 1:1. A to nebylo ze strany hostů vše.

Ve 32. minutě se individuálně pokoušel prosadit Vlach, ale neuspěl. Koncovka Sparty byla mnohem efektivnější. Nejprve se neprosadil Broš, ale ještě ve druhé třetině zakončil rychlou kombinaci přesnou střelou nad příliš vyjetého Sedláčka Langhammer. Zlínský junior následně znejistěl a jen se štěstím zlikvidoval Tonovu střelu, která mu vypadla z lapačky.

Do závěrečné dvacetiminutovky udělal kouč Venera další změny v sestavě a oddělil od sebe elitní duo Leška - Balaštík. Šance jeho celku na úspěch však ještě více snížil ve 44. minutě Gulaši, který po devíti vteřinách využil první přesilovou hru Sparty v zápase.

Domácí se kvůli dvoubrankovému manku museli tlačit do útoku, což hostům vyhovovalo. Přikryl byl pozorný, Sedláčkovi se tolik nevedlo. V 50. minutě mu mezi betony prošla Tonova střela, která ale k jeho štěstí nepřešla brankovou čáru. O čtyři minuty později již tolik štěstí neměl, v druhé početní výhodě hostů jej po individuální akci překonal Netík.

RI Okna Zlín - Sparta Praha 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Kubiš (Roman Vlach, Záhorovský) - 31. Ton (Vykoukal), 38. Langhammer (Vykoukal, Ton), 44. Gulaši (Broš, Pilař), 54. Netík (Vykoukal, Ton). Rozhodčí: Mikula, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 6392. Stav série: 0:3.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Kollár, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Mrňa, Podlešák, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: