Hlavní obsah

Znojmo - Č.Budějovice 0:4Znojmo utrpělo na domácím ledě debakl s Českými Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hudec 0 : 1
39. Huml 0 : 2
45. Kotrla 0 : 3
60. Melichárek 0 : 4

Hokejisté Znojma prohráli v 5. kole skupiny o udržení extraligy na domácím ledě s Českými Budějovicemi vysoko 0:4, ale díky porážce Mladé Boleslavi v Kladně mají před posledním týmem tabulky stále devítibodový náskok. V neděli se Orli sedm kol před koncem bojů v play out představí v důležitém utkání právě v Mladé Boleslavi. Na vítězství Mountfieldu, který unikl hrozbě baráže už na 13 bodů, se podílel třemi body za gól a dvě asistence útočník Ivan Huml.

Článek

Přitom do zápasu vstoupilo Znojmo aktivně. Domácí se snažili o útočný hokej, vypracovali si tlak, často stříleli. Jejich iniciativu ale s přehledem řešil pozorně chytající brankář Turek. A pokud už byl překonán, měli znojemští hokejisté nepřesnou koncovkou. Například Selingr v 8. minutě přestřelil opuštěnou branku. Nápor Znojma ukončila dvě vyloučení po sobě, přesnost ale nebyla v té době silnou stránkou ani hokejistů Českých Budějovic.

Střelecké trápení Orlů dokumentovala ve druhé třetině i další šance Znojma, kdy po bleskovém protiútoku nastřelil Selingr pouze tyč. Situaci si raději nechali posoudit hlavní rozhodčí u videa, které jejich názor potvrdilo. O třicet sekund později ale už udeřili Jihočeši. Huml po úniku našel volného Hudce, jeho první střelu sice ještě stačil Trvaj vyrazit, z dorážky už Hudec mířil přesněji a přehodil znojemského brankáře.

Znojmo nerezignovalo, ale prosadit se proti Turkovi nedokázal ani zkušený Dopita. Domácímu týmu nepomohla ani 55 sekund dlouhá přesilovka pěti proti třem po vyloučení Veselého a Tomana. V početní výhodě hrálo Znojmo nervózně a nepřesně. Naopak těsně před koncem druhé třetiny přidal po kombinační akci Melichárka s Tomanem pohotově Huml, který stačil odražený kotouč po své první střele do sítě.

Snahu Orlů vystupňovat v poslední třetině tempo a pokusit se o zvrat přibrzdilo Selingrovo vyloučení. Znojmo vypadlo z rytmu a v pohodě hrající Jihočeši přidali třetí branku, když Trvaje překonal přízemní střelou Kotrla. Z tohoto úderu se už domácí nevzpamatovali. Nevyužili ani další minutovou přesilovku pěti proti třem a zápas už dohráli v křeči, kterou jen podtrhla boxerská vložka mezi domácím Rýglem a Humlem. A v poslední minutě ještě Znojmo čtvrté inkasovalo z hokejky Melichárka. Teprve podruhé v letošní sezoně vyšli Orli na domácím ledě střelecky zcela naprázdno.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. M. Hudec (Huml), 39. Huml (Melichárek, Toman), 45. Kotrla (Gulaš, Šimánek), 60. Melichárek (Huml, M. Hudec). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 2758.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, J. Mrázek, Chvátal, Vyrůbalík - Selingr, Dopita, Kucharczyk - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Haman, M. Růžička - Řípa, Čachotský, Sajdl. Trenéři: Rulík a Baďouček.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák, L. Poživil - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Mertl, Horák, Hřebejk. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: